varoufakis_karavi_aigina_20150710_01Κι ενώ αναμένεται… μάχη χαρακωμάτων στη Βουλή, με κανέναν να μην μπορεί να πει με σιγουριά πόσοι θα πουν “ναι” στη συμφωνία, πόσοι “όχι” –και πόσοι… “παρών”, για να μην ξεχνάμε και το κόμμα- ο Γιάννης Βαρουφάκης δραπέτευσε στην Αίγινα!

 

Έστειλε μια επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία γνωστοποιεί ότι θα απουσιάζει για… προσωπικούς λόγους (θα παραβρεθεί σε έναν γάμο), δήλωσε ότι, αν ήταν παρών, θα ψήφιζε υπέρ της συμφωνίας (όμως, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η επιστολή του δεν μπορεί να μετρηθεί ως επιστολική ψήφος, αφού δεν απουσιάζει για θέμα της κυβέρνησης, ή της Βουλής, αλλά για προσωπικό), καβάλησε τη μηχανή του και πήρε το καράβι για την Αίγινα.

Το τι έγινε στο… δρόμο για την Αίγινα, δεν περιγράφεται. Έκπληκτοι συνεπιβάτες του τον έβλεπαν και δεν πίστευαν ότι ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Τον έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά και ποστάριζαν στα social media αναρωτώμενοι για ποιον λόγο δεν θα δώσει το παρόν στη Βουλή. Το είδαν βουλευτές συνάδελφοί του κι άρχισε το… κράξιμο. Κι εκείνος απάντησε (πού αλλού;) στο… twitter, λέγοντας πως “ευτυχώς κάποιοι καταλαβαίνουν ότι ήθελε να δει την κόρη” του!

Αυτό, όμως, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γιατί άρχισαν οι διαμαρτυρίες και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. “Εμείς δεν έχουμε παιδιά; Αποπαίδια έχουμε”, αναρωτιόταν στο καφενείο της Βουλής βουλευτής ορμώμενος εκ Βορείου Ελλάδος; Άλλοι επισήμαναν ότι παράτησε σύξυλο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο, μόλις πριν 24 ώρες, έλεγε πως θα ήταν συνεχώς στο πλευρό του. Κι άλλοι θυμήθηκαν όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν που έκανε “του κεφαλιού του”…

Γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος που συμβούλευε τον Γ. Παπανδρέου στη διαπραγμάτευση και τάχθηκε επικεφαλής της διαπραγμάτευσης επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, που μιλούσε για “δημιουργική ασάφεια”, που διαβεβαίωνε ότι “οι τράπεζες δε θα κλείσουν”, που επέμενε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση δημοψηφίσματος”, που προτίμησε να πάει για φαγητό με τους συνεργάτες του αντί να παραβρεθεί στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., που κάθισε –άγνωστο για ποιον λόγο- κατάχαμα σε συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του, που καλούσε σε “λιτό βίο” φωτογραφιζόμενος σε διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη και που ρωτούσε τον κόσμο αν θα ήταν μαζί του “και μετά τη ρήξη”, την… έκανε για την Αίγινα.

Αλλά και με το που έφθασε στο νησί, έγιναν… άλλες ομορφιές. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” Φρίξος Δρακοντίδης επιχείρησε να τον φωτογραφίσει, οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας αντέδρασαν, ένας τον έσπρωξε κι ο νεαρός χτύπησε στο κεφάλι. Η… συντροφιά κατέληξε στο τμήμα, όπου ο δημοσιογράφος μήνυσε τον αστυνομικό κι ο αστυνομικός τον δημοσιογράφο για… εξύβριση. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες…