Ποιος το περίμενε… Ότι σε διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που υπερασπίστηκε σχεδόν όσο κανένα άλλο το δημόσιο όλα αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, το δημόσιο θα ήταν αυτό που θα άνοιγε το χορό των κινητοποιήσεων.

 

Άρχισε, το πρωί, η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με τους εταίρους. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στις υπηρεσίες των δήμων.

Στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Παράλληλα, η ΕΔΟΘ- Ν/Τ ΑΔΕΔΥ θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και όλους τους πολίτες σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 το βράδυ, στο Λευκό Πύργο.

Στην Αθήνα, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα στις έδρες των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 19.30.

Στα νοσοκομεία

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατηγορούν την κυβέρνηση για μη τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Υποστηρίζουν ότι το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας θα οδηγήσει σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με υποβάθμιση και κατάργηση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο χορό και οι δημοτικοί υπάλληλοι

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν και οι υπάλληλοι των δήμων. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που χάνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο».

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο οργανώνει, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δικαστηρίων (στο άγαλμα του Βενιζέλου) και το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τονίζει ότι «λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων».

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ θα γίνουν, σήμερα και στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.