Την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανακοίνωσή του.

 

Να τι γράφει ο ίδιος ο πρώην –πλέον- υπουργός:

«Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα ‘εκτιμούσαν’ την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών».

«Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζοντας πως θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Οι εξελίξεις, πλέον, είναι καταιγιστικές. Ο “αποκεφαλισμός”, ουσιαστικά, του Γιάνη (Βαρουφάκη) δείχνει ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι έτοιμος για συμφωνία. Απομένει να μάθουμε ποιος έπαιξε το ρόλο της Σαλώμης και –κυρίως- ποιος ήταν η Ηρωδιάδα…