Λίγο έλειψε να σκοτωθεί ο ίδιος και να σκοτώσει εννέα Σύριους και Πακιστανούς μετανάστες που είχε στο ημιφορτηγό του (ανάμεσά τους και δυο παιδιά) 17χρονος Πακιστανός “διακινητής”…

 

Ο 17χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, έναν 43χρονο Κύπριο κι έναν 20χρονο συμπατριώτη του, εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Ο Κύπριος κι ο 20χρονος Πακιστανός επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο κι έπαιζαν το ρόλο του προπομπού. Ο 17χρονος με το φορτηγάκι γεμάτο παράνομους μετανάστες, που είχαν δώσει από 150 ευρώ για να περάσουν στα Σκόπια, ακολουθούσε.

Η πομπή έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας. Ο προπομπός σταμάτησε, όμως ο 17χρονος πάτησε γκάζι για να γλιτώσει. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο νεαρός Πακιστανός να χάσει τον έλεγχο του ημιφορτηγού και να το “καρφώσει” σε κολώνα φωτισμού. Τόσο ο ίδιος, όσο και τα δύο παιδιά και οι επτά παράνομοι μετανάστες, ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύονται.

Σε βάρος των τριών διακινητών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Προώθησης-διακίνησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό της Χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής» και «Απείθειας».

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.