Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα θα αρχίσει, τελικά, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, για το θέμα της συμφωνίας της χώρας με τους θεσμούς.

 

Αυτήν την απόφαση πήρε η σύνοδος των Προέδρων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί η πρόεδρος του σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να είχε την άποψη ότι έπρεπε να μεσολαβήσει μια μέρα από την συνεδρίαση των επιτροπών του Κοινοβουλίου πριν τη συνεδρίαση της ολομέλειας, όμως σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν “να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα”!

Ουσιαστικά, βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου κατάφερε να φέρει τη συνεδρίαση κοντά στα μεσάνυχτα και, αν αναλογιστούμε ότι θα ΄χουμε και μια καθυστέρηση 15 λεπτώ (το περίφημο… ακαδημαϊκό τέταρτο) τελικά η συνεδρίαση θα αρχίσει στα… πρώτα λεπτά του Σαββάτου.

Στη συνεδρίαση θα μιλήσουν οι εισηγητές των κομμάτων, οι πολιτικοί αρχηγοί και όσοι βουλευτές προλάβουν ως τις 3 το πρωί, που συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί, για να προλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες…