Έγκυρο θεωρείται το ψηφοδέλτιο το οποίο φέρει σταυρό προτίµησης σηµειωµένο κακότεχνα, διευκρινίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θεωρείται έγκυρο το ψηφοδέλτιο, ακόμη και αν ο σταυρός  δεν έχει τις γραµµές του εντελώς κάθετες µεταξύ τους ή απόλυτα ευθείες ή τις τέσσερις πλευρές του ισοµεγέθεις ή σχηµατίστηκε µε περισσότερες από µία προσπάθειες του εκλογέα.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι -σύµφωνα µε τη νοµολογία του Ανώτατου Ειδικού ∆ικαστηρίου- άκυρο θα πρέπει να θεωρείται µόνο το ψηφοδέλτιο που φέρει διακριτικό γνώρισµα, που παραβιάζει το επιβαλλόµενο από το άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγµατος απόρρητο της ψηφοφορίας.

«Τέτοιου δε είδους διακριτικό γνώρισµα αποτελεί µόνον εκείνο το σηµείο, το οποίο µπορεί, σύµφωνα µε τα διδάγµατα της λογικής και της εµπειρίας, να προσδιορίσει άµεσα ή έµµεσα τον εκλογέα που ψήφισε µε το συγκεκριµένο ψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση δε αµφιβολίας, το ψηφοδέλτιο πρέπει να θεωρείται έγκυρο, ενόψει της συνταγµατικής κατοχύρωσης του εκλογικού δικαιώµατος», συμπλήρωνεται.