Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015) εφημερίδων, τα οποία ασχολούνται, φυσικά, με το αποτέλεσμα των εκλογών:



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Με όπλο το «Οχι» σιη μάχη της συμφωνίας

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε χτες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οπως είπε, θα παρουσιάσει στους πολιτικούς αρχηγούς τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και θα ακούσει τις δικές τους προτάσεις. Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο πρωθυπουργός είπε πως έκαναν μια γενναία επιλογή και πως ο ίδιος έχει πλήρη συνείδηση ότι η εντολή του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή για ρήξη, αλλά για ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης της κυβέρνησης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας με όρους δικαιοσύνης, προοπτικής, απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της λιτότητας".


ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: 61,3% ΟΧΙ στους τοκογλύφους και στους vτόπιους διαπλεκόμενους...


"Ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στους πολιτικούς απατεώνες της Ευρώπης, που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ το Ευρωπαϊκό ιδεώδες για να ικανοποιήσουν την κενοδοξία τους. Ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στους απατεώνες των αγορών και όσων πολιτικών διαπλέκονται μαζί tous, με αντάλλαγμα τις χρυσοφόρες καρέκλες τους", γράφει η εφημερίδα.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ευρώπη ακούς; 

Το θεαματικό 61,3% του «όχι» στο δημοψήφισμα αλλάζει εντυπωσιακά το πολιτικό σκηνικό – Εμετική δήλωση Σουλτς: Θα πεινάσουν τα παιδιά σας, λέει η εφημερίδα και προσθέτει: "Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας -λίγα λεπτά αργότερα από την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά αργά χθες το βράδυ από την ηγεσία της Ν.Δ.- ζήτησε στη δήλωσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σήμερα στις 10 το πρωί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών (γΓ αυτό και τον επισκέφθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο Προεδρικό Μέγαρο) και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν ερμηνεύει το αποτέλεσμα ως εντολή ρήξης"! 

ΕΘΝΟΣ: Το σχέδιο Τσίπρα μετά τον σεισμό του 61,3% 

Σήμερα Συμβούλιο Αρχηγών – Αύριο Σύνοδος Κορυφής, επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει: "Ο πρωθυπουργός ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό του προκειμένου να φέρει συμφωνία με tous δανειστές το επόμενο 48ωρο. Με στόχο τη δημιουργία ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών σήμερα, εν όψει της αυριανής κρίσι μης Συνόδου Κορυφής της EE με θέμα την Ελλάδα". 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας: «Με το ΟΧΙ το Άγιο Όρος νίκησε τους Οικουμενιστές»

Η Ορθοδοξία αντιμάχεται το σατανικό σχέδιο της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ για την επιβολή της Νέας Τάξης στην Ελλάδα, λέει η εφημερίδα κι επισημαίνει: "Είδαμε λοιπόν σ' αυτή τη βραχύτατη προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος δύο αντιφατικές μεταξύ τους τοποθετήσεις, προερχόμενες από τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο της χώρας μας. Η πρώτη στάση ήταν αυτή που εξέφρασαν βασικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Αμφότεροι βγήκαν δημόσια και εκφράσθηκαν υπέρ του "Ναι" στο χθεσινό δημοψήφισμα. Έκαναν λόγο για "ευρωπαϊκή προοπτική" της Ελλάδας και κάλεσαν ευθέως τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν "Ναι" στο δημοψήφισμα. Όμως ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του ψήφισε "Όχι"..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η πατρίδα σε κίνδυνο

Αύριο κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, γράφει η εφημερίδα και τονίζει: "Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και τη χώρα να βρίσκεται στα βράχια, ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για εθνική συνεννόηση μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών και ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αντιλαμβανόμενος πως βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ευρωπαϊκές... Συμπληγάδες". 

ΕΣΤΙΑ: Η χώρα εισέρχεται σε μεγάλη περιπέτεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το συντριπτικό "όχι» πού κατόρθωσε να εκμαιεύσει ή Κυβέρνησις από τον ελληνικό λαό, οδηγεί σε μεγάλη περιπέτεια. Σε πρώτη φάση οικονομική, η οποία όμως ενδέχεται να λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε να καταλήξει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή με άδηλες εθνικές συνέπειες".

H ΑΥΓΗ: 61% ΟΧΙ στη λιτότητα

"Νίκη της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη συνιστά η χθεσινή ετυμηγορία και, ακόμη, ισχυρή -πανίσχυρη, πιο σωστά- εντολή για συνέχιση και γρήγορη, επιτυχή κατάληξη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έδωσε χθες βράδυ στην κυβέρνηση ο ελληνικός λαός", γράφει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΟΧΙ 61,3% - ΝΑΙ 38,7% 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμφωνία ή Grexit μετά το ισχυρό «όχι»

Σήμερα Συμβούλιο Αρχηγών – Αύριο Σύνοδος Κορυφής –Βαρύ το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα, τονίζει η εφημερίδα και προσθέτει: "Υπό το φως του ηχηρού ΟΧΙ του χθεσινού δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να βρει το νήμα της συνεννόησης με τους εταίρους, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας. Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι αυτό μιας μετέωρης διαπραγμάτευσης, με τις τράπεζες να πλησιάζουν στο σημείο μηδέν και ζητούμενο τον τρόπο με τον οποίο θα ερμηνεύσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ζητείται συμφωνία εντός 48 ωρών

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Μετά τη συντριπτική επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, το οποίο αποδέχτηκαν στο σύνολο τους οι πολιτικοί αρχηγοί που υποστήριξαν το «ναι», σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και οι αιρετοί, και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων κάλεσαν τον έλληνα πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και θα της επιτρέψει να επανέλθει στην ανάπτυξη. Ελλήνων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δημοψήφισμα 2015: Κανείς εφησυχασμός καμιά συναίνεση στις αντιλαϊκές συμφωνίες της «επόμενης μέρας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που φιλοξενεί δήλωση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, "απέναντι στο κολοβό - αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος - αστραπή, ένα μέρος του λαού κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση, με το άκυρο, αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί επέλεξαν την αποχή από αυτή τη διαδικασία".

ΤΑ ΝΕΑ:  Μεταρρυθμίσεις ή GREXIT

Σύνοδος αγωνίας στις Βρυξέλλες με το πραγματικό δίλημμα, λέει η εφημερία και προσθέτει: "Το πραγματικό δίλημμα της δέσμευσης σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ή της πόρτας που οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με το 61,3% του Οχι στο δημοψήφισμα. Βρυξέλλες και Βερολίνο περιμένουν προτάσεις από την Αθήνα, ενώ η αυριανή Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης θα κρίνει τα πάντα".

ESPRESSO: Αστρολογική βόμβα πάνω από την Ελλάδα

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα που έχει ενεργοποιηθεί φέρνει δυσάρεστα πολιτικά γεγονότα και μεγάλες ανατροπές"...

KONTRA NEWS: Θρίαμβος 61%! Τρέμουν οι τοκογλύφοι το νέο μεγάλο ηγέτη της Ευρώπης

Κοντράρεται με την Ελεύθερη Ώρα η εφημερίδα και γράφει: "Οι Έλληνες, ένωσαν τις φωνές τους και τις ψήφους τους, στέλνοντας το πρώτο μεγάλο «ΌΧΙ» στις επεκτατικές βλέψεις του γερμανικού μπλοκ της λιτότητας που προσπαθεί να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, μέσω Οικονομικού στραγγαλισμού στα άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα από εχθές γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που μέσω της εξεφρασμένης θέλησης του λαού της, αντιστέκεται στον γερμανικό «γίγαντα»".

SPIRTO: Αλέξη, κάνε συμφωνία τώρα!

"Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να κλείσει μια οριστική συμφωνία με τους εταίρους, βγάζοντας την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο", γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Μπλόκο σε θυρίδες και καταθέσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«χέρι» και στις τραπεζικές θυρίδες, στο τελευταίο ασφαλές «καταφύγιο» που είχαν οι νοικοκυραίοι αποταμιευτή, βάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., με τη Νάντια Βαλαβάνη να αποκαλύπτει, λίγα μόλις λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης, το σχετικό σχέδιο το οποίο μπλοκάρει τα χρήματα των Ελλήνων".