Τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ φιγουράρουν, σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Κόκκινη κάρτα» στη δημόσια υγεία

Στην έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που ανακοινώθηκε χθες αναφέρεται η εφημερίδα και σημειώνει: “Δυσαρεστημένοι είναι οι περισσότεροι πολίτες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Από την έρευνα προέκυψε πως πάνω από το 53% των πολιτών εμπιστεύεται την ιδιωτική υγεία και τα ιδιωτικά ιατρεία για δύσκολα ή εξειδικευμένα περιστατικά. Η έρευνα διεξήχθη τον Ιούνιο σε 1.030 κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης. Το 53,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι επισκέπτεται συχνότερα τα ιδιωτικά ιατρεία, το 34,3% τα νοσοκομεία, το 32,7% το ΙΚΑ, το 17,6% τα ιδιωτικά πολυϊατρεία και τις κλινικές και το 5,6% τα κέντρα υγείας. Από αυτούς που επισκέπτονται τον ιδιωτικό γιατρό, το 44,1% δηλώνει ότι το επιλέγει μόνον όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή χρειάζονται εξειδικευμένες υπηρεσίες (10,2%)”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Όλεθρος για μεσαία εισοδήματα. 'Εκτακτη εισφορά-κεραυνός (6%) για όλους άνω των 50.000 ευρώ από την τρόικα

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ασήκωτα βάρη στα μεσαία εισοδήματα, ελάφρυνση των πολύ πλουσίων και φόρο-φωτιά σε όσους αμείβονται με μπλοκάκι ή έχουν ατομική επιχείρηση απαιτούν τώρα από την κυβέρνηση οι δανειστές".

ΕΘΝΟΣ: Διαζύγιο σε δόσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Νίκη Τσίπρα στον πρώτο γύρο. Το παρασκήνιο και οι μυστικές συσκέψεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Σε διαζύγιο αλλά σε δόσεις οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή αναμέτρηση στην Κεντρική Επιτροπή, όπου ο Αλ. Τσίπρας κέρδισε τον πρώτο γύρο για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Σιωνιστές εφαρμόζουν στην Ελλάδα το 20ο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών

Η εφημερίδα επικαλείται τα όσα είπε “ο 87χρονος Αμερικανός (εβραϊκής καταγωγής) Νόαμ Τσόμσκι, σε δηλώσεις που έκανε σε ρωσικά ΜΜΕ”, σύμφωνα με τις οποίες “η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό! Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η Τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι' αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προκαταβολή 100% στο φόρο για επιχειρήσεις, μπλοκάκια. Νέο φορολογικό σοκ για 700.000 μικρομεσαίους και επαγγελματίες

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η τρόικα ζητεί αλλαγές στο νόμο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και απαιτεί αύξηση της προπληρωμής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 75% για φέτος και στο 100% το 2016. Οι δανειστές ζητούν και αναδρομική αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 4% σε 6% για όσους δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: Σε άτακτο φυγή οι επιχειρήσεις. Φορολογία και ακριβός δανεισμός τα κύρια προβλήματα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το τραγικό δίλημμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις συνίσταται στο "χρεωκοπία ή αποδήμησις". Τρεις είναι οι κυρίαρχες αιτίες για την τραγωδία αυτή. Πρώτον, η υψηλή φορολογία η οποία διαμορφώνεται και με το νέο πρόγραμμα, προβλεπόμενης προοπτικής 3ετίας, στο 29%. Επιπρόσθετα προβλέπεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος 2016 της τάξεως του 100%".

Η ΑΥΓΗ: Συντεταγμένη πορεία. Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο. Με όλα τα θέματα στο τραπέζι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου το φθινόπωρο (τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου) αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενη κατά πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Στο συνέδριο θα τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία με τους δανειστές και τη στρατηγική του κόμματος στις νέες συνθήκες".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φίλια και εχθρικά πυρά. Ο Αλ. Τσίπρας αντιμέτωπος με τις εσωκομματικές διαφωνίες και τους δανειστές

Η εφημερίδα γράφει ότι "Μορατόριουμ για τη διάσπαση ως τον Σεπτέμβρη "συμφωνήθηκε" στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 13 ώρες θυελλώδους συνεδρίασης υιοθετήθηκε από την ΚΕ η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να διαφύγουν από το Καλαί

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Παράνομοι μετανάστες στο Καλαί απομακρύνονται από αστυνομικούς μπροστά στην είσοδο του Ευρωτούνελ που οδηγεί στην Αγγλία. 'Ενας ακόμη μετανάστης έχασε χθες τη ζωή του στο γαλλικό λιμάνι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις αρχές Ιουνίου σε δέκα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σβήνει η οικονομία της Θεσσαλονίκης

“Τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και δη της Θεσσαλονίκης περιέγραψαν χθες σε συνέντευξη Τύπου επιχειρηματίες και φορείς. - Βιομηχανίες δεν μπορούν να αγοράσουν πρώτες ύλες, οι εξαγωγείς δεν μπορούν να κάνουν εξαγωγές και οι εισαγωγείς εισαγωγές, οι κινήσεις κεφαλαίων είναι αδύνατες, τα μετρητά έχουν αρχίσει να εκλείπουν, οι επιταγές σφραγίζονται και δεν πληρώνονται.- Πληθώρα επιχειρήσεων καταθέτει αιτήσεις στο ΙΚΑ, για να εντάξει τους εργαζόμενους σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών. - Η κατανάλωση είναι στο ναδίρ, δεν υπάρχει ούτε ένα εργοτάξιο που να δουλεύει, έχουν σταματήσει τα πάντα παντού”, γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαγειρεύουν νέα επίθεση σε Εργασιακά-Ασφαλιστικό. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ-ΔΝΤ

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "'Ολο και πυκνώνουν οι διαρροές και οι πληροφορίες για τη νέα επίθεση που μαγειρεύουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σε Εργασιακά-Ασφαλιστικό".

ΤΑ ΝΕΑ: Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για το ξεκαθάρισμα. 'Ενταση, αντεγκλήσεις και παραιτήσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για το μεγάλο εσωκομματικό ξεκαθάρισμα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ. 'Επειτα από δέκα ώρες συνεδρίασης σε κλίμα συνεχούς έντασης και με 17 στελέχη της ομάδας Ρινάλντι να παραιτούνται, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση του πρωθυπουργού για πραγματοποίηση 'Εκτακτου Συνεδρίου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αυξάνεται το κόστος της Υγείας λένε οι Θεσσαλονικείς

Στη χθεσινή συνέντευξη του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: “Αυξάνεται διαρκώς το κόστος των υπηρεσιών υγείας, λέει σχεδόν η μισή Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα γνώμης που διεξήγαγε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Το 53% πιστεύει ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας έχουν αυξημένο κόστος, αλλά εμπιστεύεται τους ιδιώτες γιατρούς. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επεσήμανε ότι «οι κρατικές υπηρεσίες υγείας εξακολουθούν να μην έχουν βελτίωση, ο προϋπολογισμός τους είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με το 2009». Τέλος, στα άκρα οδηγήθηκε η κόντρα των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, με τους γιατρούς να ανακοινώνουν πως προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Δευτέρα”.

ESPRESSO: Άγρια Πανσέληνος

“Τα πάνω κάτω θα φέρει σε ολόκληρη τη χώρα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο η δεύτερη πανσέληνος τον Ιουλίου, γνωστή και ως «blue moon». Με την εμφάνιση της στον ουρανό αναμένονται ανατροπές και συγκρούσεις, που θα προκαλέσουν «κραδασμούς» και ανακατατάξεις”, λέει η εφημερίδα και προβλέπει: “Στη δίνη της διάσπασης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ! Αστρολογικά ευνοείται η Χρυσή Αυγή. Ασύμμετρη απειλή από το σύμπαν”.

Kontranews: Ο τόπος έχει πιάσει φωτιά και στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά! Αλέξη δεν πρόκειται να βρεις άκρη, φτιάξε γρήγορα νέο κόμμα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Την ώρα που ο τόπος έχει πιάσει φωτιά, στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν την κολοκυθιά με μαραθώνιες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με διαρκή συνέδρια, κομματικά δημοψηφίσματα, ψηφοφορίες μανιφέστα από τις συνιστώσες και προετοιμασία για νέα περιθωριακά κόμματα της Αριστεράς".

SPIRTO: Το καλοκαιρινό στρατηγείο του Τσίπρα

“Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεκουραστεί σε μια πολυτελέστατη εξοχική Βίλα στο Σούνιο, ώστε να αποφορτιστεί από το πιεστικό εξάμηνο που πέρασε μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών”, επισημαίνει η εφημερίδα και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για “μια πανέμορφη Βίλα, δίπλα στη θάλασσα, που ανήκει στον Θανάση Μαρτίνο, έναν από τους πιο ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές”.

STAR PRESS: Εραστή συνεργό της μαύρης χήρας

“Η χήρα του 42χρονου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου περνάει τα πρώτα εικοσιτετράωρά της μέσα στο κελί της, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παράλληλα, οι αστυνομικές και ανακριτικές αρχές προσπαθούν να βρουν και τα τελευταία κομμάτια για την ολοκλήρωση αυτού του παζλ. Αυτό που αναζητούν επισταμένα οι αρχές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι το τρίτο πρόσωπο. Το άτομο, δηλαδή, που λειτούργησε ως συνεργός της δολοφόνου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τορπίλη από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το ΔΝΤ αποφάσισε να μη συμμετάσχει επί του παρόντος στο πρόγραμμα, εφόσον δεν εκπληρωθούν οι δύο βασικές προϋποθέσεις που θέτει. Η πρώτη, να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, και η δεύτερη, η Αθήνα να αναλάβει πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στη μέγγενη των capital controls. Το δημοψήφισμα και η τραπεζική αργία προκάλεσαν κατάρρευση του οικονομικού κλίματος

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Σε όπλο "μαζικής καταστροφής" για την αγορά τείνουν να εξελιχθούν τα capital controls, η διατήρηση των οποίων για μεγάλο χρονικό διάστημα σίγουρα θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία".

ΜΕΤΟΧΟΣ: 6 κινήσεις εδώ και τώρα!

“Έξι γρήγορες κινήσεις προκειμένου να αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, προτείνουν γνωστοί παράγοντες της εγχώριας αγοράς. Και αυτό γιατί μπορεί μεν οι επιπτώσεις από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων να είναι μεγάλες, ωστόσο -κάτω από προϋποθέσεις- οι απώλειες θα μπορούσαν να περιοριστούν σε ανεκτά και διαχειρίσιμα επίπεδα” υποστηρίζει η εφημερίδα.

DEAL NEWS: Πολυεθνικές vs ελληνικών εταιριών

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “οι ξένες θυγατρικές με «σύμμαχο» τα capital controls αποκτούν πλεονέκτημα έναντι των εγχώριων ομίλων”.