Δωρεάν προληπτικός κλινικός έλεγχος για τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λαιμού διοργανώνεται στο πλαίσιο των ελληνικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου.

 

Οι έλεγχοι θα γίνουν στο διάστημα 20 – 27 Ιουλίου 2015, σε διάφορα νοσοκομεία και ιατρεία σε όλη τη χώρα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, καθώς οι εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, τελούν υπό την αιγίδα της.

Το πλήρες πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων από τις 20 έως τις 27 Ιουλίου 2015, ανά ημέρα μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/screening-gr.

Στην ίδια ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί μια σειρά από σημαντικές πληροφορίες για τις ελληνικές δράσεις (http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/), αλλά και ενημερωτικό βίντεο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου (http://www.world-cancer-day.gr/index.php/gr/news/21-video).

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) έχει αναρτηθεί ως συνημμένο στο σχετικό δελτίο τύπου το ενημερωτικό φυλλάδιο για τους παράγοντες κινδύνου.