Γενικά αίθριος αναμένεται για σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και πιθανόν της Θεσσαλίας.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου 2015 και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσιες 4 με 6 και στο Αιαγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.