Να αποδοθούν τα στρατόπεδα στους δήμους και να μην περάσουν ως περιουσιακά στοιχεία στο ταμείο που θα συσταθεί για τη διαχείριση δημόσιας γης, ζητά ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Κυρίζογλου, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά ανάκληση του ΦΕΚ του 2013, με την οποία μεταβιβάσθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε. το Α.Κ. (Ανταλλάξιμο Κτήμα) 5749 (Στρατόπεδα «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Παπακυριαζή», που βρίσκονται στους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου αντίστοιχα).

Ιδιαίτερα επισημαίνει μάλιστα, ότι “δεν πρέπει το ανωτέρω Α.Κ. 5749 να μεταφερθεί-μεταβιβασθεί ως περιουσιακό στοιχείο στο ταμείο, που «θα συσταθεί στην Ελλάδα υπό την διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών», σύμφωνα με την από 12.7.15 γενομένη στις Βρυξέλλες συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας”.

Και η επιστολή του προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας καταλήγει:

“Τα Στρατόπεδα, που βρίσκονται στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, πρέπει να αποδοθούν στους οικείους δήμους, για δημιουργία αστικού πρασίνου, χρήσεων κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών”.