Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποφάσισαν από κοινού να προσφέρουν την προγραμματισμένη προβολή και συναυλία της ταινίας του βωβού κινηματογράφου «Ο Στρατηγός» (The General), με ελεύθερη είσοδο.


Πρωταγωνιστής ο αξεπέραστος κωμικός Μπάστερ Κίτον, ο "κωμικός με το αγέλαστο πρόσωπο", όπως είχε γίνει γνωστός.Η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.  

Μια μοναδική και αρκούντως συγκλονιστική εμπειρία θα βιώσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 21:30, στη Μονή Λαζαριστών! Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, με μοναδική υπερηφάνεια, μια συμπαραγωγή υψηλού επιπέδου και αντίστοιχης μουσικοκινηματογραφικής απόλαυσης!

Η ασπρόμαυρη ταινία «Ο Στρατηγός»  (The General) που ο Μπάστερ Κίτον συνσκηνοθέτησε το 1926 με τον Κλάιντ Μπρούκμαν και στην οποία πρωταγωνιστεί, θα «ντυθεί» μουσικά με τους ήχους της κορυφαίας ορχήστρας της Ελλάδας και πάνω σε αυθεντικές παρτιτούρες, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.