Σφοδρότατη επίθεση στον τέως πρύτανη του ΑΠΘ και νυν προέδρου της ΕΡΤ3, Γιάννη Μυλόπουλου, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πλατφόρμα Θεσσαλονίκης.

 

Τον χαρακτηρίζει «πρύτανη των απολύσεων των εργολαβικών εργαζομένων στο ΑΠΘ» και υποστηρικτή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των «"ένδοξων" ημερών του ΠΑΣΟΚ».

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρύτανης, με τον τίτλο «Η δύσκολη ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και αντίστασης». Στο άρθρο του αυτό, ο κ. Μυλόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερή Πλατφόρμα, δίχως, ωστόσο, να την κατονομάζει, κάνοντας λόγο για «αυτοπροσδιοριζόμενη ως "αριστερή" εσωκομματική» που «κινείται στο ίδιο μήκος κύματος» με τις μνημονιακές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωσή της, η Αριστερή Πλατφόρμα της Θεσσαλονίκης επισημαίνει με αυστηρό ύφος πως ο. Μυλόπουλος «πάει πολύ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει δηκτικά πως «εύλογα διερωτάται κανείς αν η ενέργειά του αυτή αποτελεί παράγωγο της τοποθέτησής του, ως προέδρου, στην ΕΡΤ3».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μυλόπουλος ήταν αρχική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, στο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως από τότε τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας είχαν θέσει βέτο, τόσο γι αυτόν, όσο και για τον αντιπρύτανή του, Δ. Παντή. Τελικά, ο μεν καθηγητής Μυλόπουλος επιλέχθηκε για την ΕΡΤ3, ο δε καθηγητής Παντής για τον… ΟΛΘ Α.Ε.