Με τα μέτρα που έρχονται ασχολούνται, σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, οι εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αρχισε η ροή του χρήματος

H εφημερίδα κάνει λόγο για “αύξηση του ELA… με το σταγονόμετρο” και προσθέτει: “Εγκρίθηκε δάνειο - «γέφυρα» 7 δισ. ευρώ από το Εurogroup - Σχέδιο να ανοίξουν οι τράπεζες την επόμενη εβδομάδα”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι έρχεται στις τράπεζες!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει (ύστερα από τρεις εβδομάδες ταλαιπωρίας) το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) και να στείλει με τα αεροπλάνα της 900.000.000 ευρώ στην Αθήνα ώστε να ενισχυθούν οι ελληνικές τράπεζες για μια εβδομάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 4 Γερμανοί πράκτορες επιχείρησαν να κάψουν την Αθήνα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “οι κουκουλοφόροι, το βράδυ που μέσα στη βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη το πολιτικό δράμα της χώρας, είχαν σχέδιο να εισβάλλουν με μολότοφ στη Βουλή! Όλως... τυχαίως όλοι οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί από... πολιτισμένα κράτη, ενώ τέσσερις είναι Γερμανοί, γεγονός που βάζει σε σκέψεις την ΕΛ.ΑΣ. πως υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης, από ξένα κέντρα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβες σε συντάξεις Δημοσίου. Σε δίνη ο Τσίπρας μετά τους "39".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργείται ο παλιός τρόπος υπολογισμού. Στη σύνταξη με τη βασική των 360 ευρώ και την αναλογική βάσει εισφορών. Τέλος και στη θεμελίωση εξόδου με 25ετία, πόσα χάνουν όσοι φεύγουν με 28, 30 και 35 έτη". Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφέρει ότι "έστειλε μήνυμα στους αντάρτες να αλλάξουν γνώμη εν όψει των νέων μνημονιακών ψηφοφοριών, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει με μειοψηφία στη Βουλή. Σκέψεις για εκλογές το φθινόπωρο".

ΕΣΤΙΑ: "Νέο κόμμα (;) από τον κ. Τσίπρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θεωρούμε λοιπόν ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προτιμήσει να απεμπλακεί ο ίδιος από τον Σύριζα και να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχήμα, με ευρωπαϊκή προοπτική. Πολλώ μάλλον αφού με τα σημερινά στελέχη του Σύριζα, ακόμη και αυτά που τον ακολούθησαν στις μέχρι τώρα ψηφοφορίες στην Βουλή αλλά επιμένουν στην ακραία αριστερή ρητορεία, δεν είναι δυνατόν να σχηματίσει αξιόπιστο σχήμα".

Η ΑΥΓΗ: "Αλ. Τσίπρας: Εκτός πλειοψηφίας οι "32".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η επιλογή των "32" καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην Ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς" αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στελεχών κυβέρνησης και κόμματος στο Μαξίμου εν όψει και του σημερινού ανασχηματισμού".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σύρριζα στη ρήξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολύ κοντά στη ρήξη μοιάζει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έδειξε χθες την έξοδο στους διαφωνούντες, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά όχι μόνο , ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές το φθινόπωρο, είτε το κόμμα του παραμείνει ενωμένο είτε όχι. Στον ανασχηματισμό, που αναμένεται να ανακοινωθεί τελικά σήμερα, βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση των υπουργών που ψήφισαν "όχι" στα προαπαιτούμενα, δηλαδή των Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μια πρώτη κίνηση ξεκαθαρίσματος του ενδοκομματικού τοπίου, το οποίο προέκυψε μετά την πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, προχώρησε χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ότι δεν θεωρεί πλέον τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανασχηματισμός για να βγει το καλοκαίρι

“Μετά τις απώλειες που κατέγραψε η κυβερνητική πλειοψηφία χθες τα ξημερώματα, με 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζεται να προβεί σε ανασχηματισμό, για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μίλησε συγκεκριμένα για κάλπες το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος επιχείρησε να προδιαγράψει τα επόμενα βήματα του πρωθυπουργού: «Ανασύνθεση της κυβέρνησης, ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναδιάρθρωση χρέους και εκλογές. Τσίπρας με πρόγραμμα και κόμμα που να μην είναι 2 σε 1»”, λέει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να βρεθεί σε θέση μάχης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε θέση μάχης καλούν τους εργαζόμενους και το λαό συνδικαλιστικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος την επομένη από την πρώτη ψηφοφορία μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, το "μνημόνιο Τσίπρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα πρώτα καλά νέα. Ανοίγουν από Δευτέρα οι τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 900 εκατ. ευρώ μέσω του ELA ο Μάριο Ντράγκι έδωσε ανάσα στις τράπεζες που αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα, με διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά με διεύρυνση των εργασιών τους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όπλο κατά του καρκίνου η άσκηση

Επέστρεψε στα γνωστά της θέματα η εφημερίδα και γράφει: “Μέσα στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, ο «Τ.Θ» είχε χρέος να δώσει δυναμικό παρόν στη σωστή και αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων. Όμως, σε κανένα σημείο δεν ξεχάσαμε την 10ετή μας παράδοση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα υγείας και επιστήμης. Το ζητούμενο της εποχής, άλλωστε, είναι η ΥΓΕΙΑ – ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ, όπως λέει ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο βάσει IQ και ψυχολόγος, Ευάγγελος Κατσιούλης, ο οποίος ως γνωστόν ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και θα έχουμε την τιμή να τον φιλοξενήσουμε με συνέντευξη εφ όλης της ύλης, τις επόμενες βδομάδες”.

ESPRESSO: Κόλπο Στογιάκοβιτς με απίθανη βίλα

“Την αγόρασε $3.700.000 το 2012 και τώρα την πουλάει $8.900.000. Με τέσσερα υπνοδωμάτια και πισίνα πάνω στη θάλασσα. Στο σφυρί (για $8.900.000) το σπίτι του ζευγαριού, που είχε αγοραστεί το 2012 αντί $3.700.000 Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με... χλιδάτες αναμνήσεις φορτωμένο! Μπορεί στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης να κρατούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο την εποχή που έμεναν στις ΗΠΑ ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και η Αλέκα Καμηλά ακολουθούσαν ένα εντελώς διαφορετικό lifestyle”, γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Εκλογές τώρα για να ενωθεί ο λαός σε ένα μεγάλο πατριωτικό κεντροαριστερό κόμμα με ηγέτη τον Αλέξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βλέπει τον ηγέτη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την πολυεπίπεδο κρίση στην οποία την οδήγησε η λεηλασία που συντελέστηκε από το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα της αρπαχτής, της απάτης και της μίζας".

SPIRTO: Στα άκρα Νένα – Τάσος με την κόρη της Ναθαναήλ

“Δεν έχει τέλος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ζεύγος Μητρόπουλου-Χρονοπούλου και την κόρη της αείμνηστης ηθοποιού Έλενας Ναθαναήλ, για το περίφημο κτήμα στις Ροβιές της Εύβοιας”, σημειώνει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Άγρια επίθεση στο Λιάγκα

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα διεμείφθησαν μεταξύ Λιάγκα – Φίλη στα σόσιαλ μίντια. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σωσίβιο στις τράπεζες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το άνοιγμα της χρηματοδότησης για ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ εξίσου σημαντικές με το "ξεπάγωμα" του ELA είναι οι αναφορές του Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ίσως ανοίξουν τη Δευτέρα".