Με την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά στους θεσμούς ασχολούνται, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις πρώτες τους σελίδες, οι περισσότερες εφημερίδες.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Κλείδωσε» το 3ο μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «από την απόφαση που θα λάβουν σήμερα οι τρεις θεσμοί, στα χέρια των οποίων βρίσκεται από χτες το βράδυ η ελληνική πρόταση για συμφωνία που βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις, έναντι χρηματοδότησης και ρύθμισης για το χρέος, κρίνεται εάν θα συνεχιστεί η πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης. Σήμερα συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με την Πολιτική Γραμματεία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έχεις πακέτο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύ πακέτο μέτρων, που υπολογίζεται στα 12-13 δισ. ευρώ, κατάθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές και στη Βουλή, με μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία, σταδιακή κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και του ΕΚΑΣ, άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων κ.α.»

ΕΘΝΟΣ: «Το πακέτο της συμφωνίας για παραμονή στο ευρώ»

Η εφημερίδα σημειώνει: τον οδικό χάρτη για να κλείσει οριστικά το πακέτο της συμφωνίας για παραμονή στο ευρώ προωθεί η κυβέρνηση. Το κείμενο με τις προτάσεις στάλθηκε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες και πήρε την πρώτη έγκριση, ενώ κατατέθηκε ταυτόχρονα και στη Βουλή. Στα μέτρα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για το φορολογικό, το Ασφαλιστικό, το Δημόσιο, τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Ρότσιλντ υποδούλωσε οικονομικά την Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η παγκόσμια τραγωδία λοιπόν, που καταφτάνει διαμέσου νέου παγκοσμίου πολέμου, μοιάζει αναπόφευκτη. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που πλήττει ανελέητα τη Δύση. Παράλληλα μ' αυτήν, σε κάθε σχεδόν γωνιά του πλανήτη η κατάσταση που επικρατεί είναι σαν ένα ηφαίστειο λίγο πριν τη μεγάλη έκρηξη»!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Επικίνδυνα παιχνίδια μέχρι τέλους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «από το «όχι» του δημοψηφίσματος ανέβασε το λογαριασμό κατά 4,5 δισ. ευρώ σε 5 ημέρες, αλλά την υπογραφή τη βάζει ο Δραγασάκης. Κλυδωνισμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τη διαφωνία Λαφαζάνη, ενώ έπεται συνέχεια σήμερα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Εξαντλούνται τα όρια αντοχής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την Παρασκευή 26 Ιουνίου κανένας δεν περίμενε αυτό που έμελλε να συμβεί. Ότι λίγο πριν από τα μεσάνυκτα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε την διενέργεια δημοψηφίσματος επί της προτάσεων των Θεσμών (που επισήμως δεν υπήρχε) και ότι από την Δευτέρα 29 Ιουνίου η χώρα θα εισήρχετο σε έναν εφιάλτη, από τον οποίο δεν έχει ακόμη απεμπλακεί».

Η ΑΥΓΗ: «Ημέρα της κρίσεως»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αίτημα για τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα 53,5 δισ. για τα προαπαιτούμενα προ δημοψηφίσματος για να κλείσει το προηγούμενο πρόγραμμα. Αναδιάρθρωση του χρέους σε δύο φάσεις: Άμεση, με μεταφορά στον ESM των χρεών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, και του συνολικού χρέους το 2022. Ανακατανομή των βαρών προσαρμογής από τους οικονομικά ασθενέστερους στους κατέχοντες».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαπραγμάτευση σε κινούμενη άμμο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με την απουσία των υπογραφών του Π. Λαφαζάνη και του Π. Καμμένου κατατέθηκε στη Βουλή και απεστάλη στον Γ. Ντάισελμπλουμ η πρόταση προς τους δανειστές. Η Βουλή καλείται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για την τελική διαπραγμάτευση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Θεσμοί και ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν τη συμφωνία»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: « με έναν ιδιαίτερα επώδυνο «πακέτο» μέτρων, που έχει ελάχιστες διαφορές με την πρόταση Γιούνκερ, η οποία απορρίφθηκε με το δημοψήφισμα, και ακόμη λιγότερες από εκείνα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στις 26 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αποτρέψει, κυριολεκτικά στο παρά ένα, το Grexit».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι θα προβλέπει το νέο μνημόνιο

«Βαρύ πακέτο δημοσιονομικών μέτρων ύψους 12-13 δισ. ευρώ, ριζικές μεταρρυθμίσεις για άμεση απόδοση εσόδων στα κρατικά ταμεία, αλλά και για ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, περιλαμβάνει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που χθες παραδόθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Οι προτάσεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Σήμερα η ελληνική πρόταση περνά από το «κόσκινο» των θεσμών και δεν αποκλείονται αλλαγές», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απαντάμε άμεσα στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, φέρνει στη Βουλή την ελληνική πρόταση, δηλαδή το σχέδιο για το 3ο μνημόνιο, με στόχο να εγκριθεί ως βάση για την τελική συμφωνία! Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, δεν πρέπει να υπάρχει καμία επανάπαυση, να μη δοθεί καμιά βάση στα τερτίπια της συγκυβέρνησης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Πώς σώζονται οι καταθέσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 12 δισ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί. Το ποσό αυτό θα είναι μέρος του συνολικού δανείου των 70 δισ. ευρώ και απομακρύνει τον κίνδυνο να κληθούν οι καταθέτες να πληρώσουν τον λογαριασμό με κούρεμα των αποταμιεύσεών τους»

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σημείο καμπής για όλη την Ευρώπη

Η εφημερίδα επισημαίνει τα εξής σημεία: «Πρώτα από το κοινοβούλιο θα περάσει η συμφωνία - Τι περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές - Η Γαλλία ενισχύει την Ελλάδα ενώ «σπρώχνουν» και οι ΗΠΑ - Μεταστροφή Τουσκ για το χρέος με οσμή αμερικανικής πίεσης».

ESPRESSO: Ψεύτρα και αχάριστη

”Έξαλλη η Καίτη Γκρέυ ξεσπάει πατά της εγγονής της (Αγγελικής Ηλιάδη) με βαρείς χαρακτηρισμούς «Η Αγγελική λέει ψέματα! Δεν με κάλεσε ποτέ στα βαφτίσια του γιου της. Λυπάμαι για λογαριασμό της για όσα διαδίδει για μένα»”, γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Τελειώνει η βασιλεία των νταβατζήδων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μια τολμηρή απόφαση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βάζει οριστικό τέλος στην επικίνδυνη μαφία των λεγόμενων νταβατζήδων, η οποία τα τελευταία χρόνια λεηλάτησε στην κυριολεξία τη χώρα. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στο σκοτεινό και άθλιο καθεστώς της διαπλοκής, ανακοινώνοντας διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

STAR PRESS: Του «κούρεψε» τις καταθέσεις η ερωμένη του

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το φυσάει και δεν κρυώνει γνωστός επιχειρηματίας. Του «κούρεψε» τις καταθέσεις η ερωμένη του. Με ισχυρό νευρικό κλονισμό νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα σε ιδιωτική κλινική γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος, ενώ πρόλαβε να αποσύρει μεγάλο χρηματικό ποσό από τις τράπεζες προτού ισχύσει το capital control, τελικά τον «κούρεψε» η ερωμένη του -και μάλιστα γουλί»!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Οδυνηρή συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγάλες ανατροπές στο καθεστώς ΦΠΑ, στη φορολογία των επιχειρήσεων, των φυσικών προσώπων, των αγροτών και των εφοπλιστών, προβλέπει το νέο πρόγραμμα. Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται και το 2016, ενώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι προβλέπεται επιβολή και πρόσθετων μέτρων»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε θεσμούς και Βουλή η ελληνική πρόταση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μέτρα- φωτιά σε φορολογικό και ασφαλιστικό περιέχει το πακέτων των προαπαιτούμενων που κοινοποιήθηκε χθες το βράδυ στους θεσμούς και κατατέθηκε στη Βουλή, με την προοπτική να ψηφιστεί σήμερα και να ανοίξει τον δρόμο για τη συμφωνία , που θα βγάλει την οικονομία από το τέλμα και θα αποτρέψει μια διαφαινόμενη ολοκληρωτική καταστροφή».