Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψηφίσμα.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA αυτό συζητήθηκε το βράδυ εκείνο που ελήφθη η απόφαση να γίνει το δημοψήφισμα.

Μάλιστα σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο Grexit ο κ. Πανούσης είπε ότι αυτό δεν του είχε ειπωθεί αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές. «Αν αποφασιζόταν να βγούμε (σσ. από το ευρώ) έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο».

Οι παραπάνω "αποκαλύψεις" δημιούργησαν αίσθηση και προκάλεσαν την αντίδραση του πολιτικού κόσμου.

Με μία σκληρή ανακοίνωση το Ποτάμι σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση ότι όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα ήταν γνωστό στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι:


"Ποιοι λοιπόν έκλεισαν τις τράπεζες;

Η αποκάλυψη του Γιάννη Πανούση ότι η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες αν προχωρούσε σε δημοψήφισμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του τυχοδιωκτισμού και της ανευθυνότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι πορφυρογέννητοι έριξαν ζαριές ενώ γνώριζαν την επερχόμενη καταστροφή. Προχώρησαν αδίστακτα στις επιλογές τους, αδιαφορώντας για τη χασούρα δισεκατομμυρίων της ελληνικής οικονομίας και τους χιλιάδες νέους ανέργους των επιχειρήσεων που έκλεισαν. Και μετά για να αποφύγουν την οργή του κόσμου για τις επιλογές τους, άρχισαν να σερβίρουν τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σιγά σιγά όλα αποκαλύπτονται."


Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Οι αποκαλύψεις για το Plan B της Κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό.

Μετά τον κ. Βαρουφάκη και ο κ. Πανούσης μας «ενημέρωσε» ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο επεξεργαζόταν σχεδιασμούς για το Grexit, αλλά και ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου του είχαν τεθεί σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης». Μάλιστα έδωσε τέλος και στο ερώτημα «ποιος έκλεισε τις Τράπεζες», αφού παραδέχθηκε ότι πήραν την απόφαση του δημοψηφίσματος με ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ για τις συνέπειες που οι ίδιοι θα προκαλούσαν.

Υπεύθυνος όμως για όλα αυτά είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας οφείλει ΤΩΡΑ να απαντήσει στην Ερώτηση που η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατέθεσε στη Βουλή, και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το σύνολο των επικίνδυνων χειρισμών της Κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός για το Plan B είχε την εντολή του. Και ο κίνδυνος αυτός πρέπει άμεσα να εξαλειφθεί…»