"Η αξιοπιστία του πρωθυπουργού έχει κριθεί". Αυτό είναι το βασικό νόημα της απάντησης της Επιτροπής Υποστήριξης "Ναι στην Ευρώπη" Θεσσαλονίκης, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Το κείμενο της ανακοίνωσης της επιτροπής έχει ως εξής:

"Το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, πριν ακόμα διεξαχθεί, έχει προκαλέσει φαινόμενα έντονου διχασμού στην ελληνική κοινωνία, μια πληγή που θα αργήσει να επουλωθεί, παρά τη σημερινή αργοπορημένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, υπέρ της ενότητας, την οποία όμως, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησής του.

Για μια κυβέρνηση που έχει χρέος να υπηρετεί και διαφυλάσσει την ενότητα του λαού, αυτό ήδη προεξοφλεί την κρίση της από την ιστορία.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, οι Έλληνες καλούμαστε να επιλέξουμε, ο  καθένας μόνος του, πίσω από το παραβάν, τις επόμενες παραγράφους αυτού του κεφαλαίου της ιστορίας μας. Καλούμαστε να προεξοφλήσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, για πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ισχυρίστηκε και στο σημερινό, τρίτο διάγγελμά του εντός τεσσάρων ημερών, πως η επιλογή του «όχι» δεν συνιστά ρήξη με την Ευρώπη και έξοδο από το ευρώ. Ισχυρίστηκε, πως μπορεί να προστατεύσει το λαό από την εξαθλίωση.

Ο ίδιος πριν λίγες μέρες ισχυριζόταν ότι η συμφωνία καθαρογράφεται, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δημοψήφισμα, ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες…

Η αξιοπιστία του έχει ήδη κριθεί.

Τα πρόδρομα συμπτώματα της εξαθλίωσης, ήδη τα ζει ο ελληνικός λαός και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αξιοπρέπεια που μας υποσχέθηκαν.

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που εκφράστηκε χθες στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη σύμπραξη όλων των φορέων του νομού, που συγκροτούν την επιτροπή υποστήριξης «ΝΑΙ στην Ευρώπη», ζητά επιστροφή στην ομαλότητα και στην αξιοπρέπεια. 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε «ΝΑΙ στην Ευρώπη», βάζοντας σταυρό στο ΝΑΙ, για την αποκατάσταση της ομαλότητας, για την επιστροφή της ελπίδας και της ευκαιρίας να ξαναδούμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου ανήκει. 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ψηφίζουμε «ΝΑΙ στην Ευρώπη», για την επιστροφή της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό.-"