Με μια ματιά τα βασικά θέματα των πρώτων σελίδων των σημερινών (Σάββατο 25 Ιουλίου 2015) εφημερίδων:

 

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι του Τύπου του Σαββάτου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε σήμερα λόγω απεργίας των εργαζομένων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πιέσεις για μέτρα τώρα

Στα αιτήματα των δανειστών αναφέρεται η εφημερίδα και επισημαίνει: “Ζητούν να «τρέξουν» άμεσα η φορολόγηση των αγροτών, η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η αύξηση των συντελεστών για τα ενοίκια - «Αγκάθι» το αν θα πηγαίνει η τρόικα στα υπουργεία! Ξενοδοχείο εκτόβ Αθηνών προτείνει η κυβέρνηση -  Εμπλοκή! Κι άλλα μέτρα - Απαιτούν κατάργηση πρόωρων και αλλαγές στη φορολόγηση αγροτών για το δεύτερο δάνειο-γέφυρα 5 δισ.”.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Δεν υποκλινόμαστε στους συσχετισμούς

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “μια ευρεία πλειοψηφία μέσα στη Βουλή υποστηρίζει ένα μνημόνιο χειρότερο από τα άλλα δύο και βεβαίως χειρότερο από την προηγούμενη πρόταση των δανειστών την οποία ο λαός απέρριψε με το εντυπωσιακό 62% και γνωρίζοντας τις συνέπειες μιας «ρήξης». Είναι, λοιπόν, εμφανής η δυσαρμονία ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα στο σύνολο του και τη λαϊκή βούληση”.

ΕΘΝΟΣ του Σαββάτου: Ανατροπές και πάλι στο δημόσιο

“Θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου και υλοποίηση ενός νέου σχεδίου της κινητικότητας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στο Δημόσιο, που έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γερόντισσα: Μαριονέτες στα χέρια των μασόνων οι πολιτικοί μας

Η εφημερίδα επικαλείται ποίημα που έγραψε, ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, γερόντισσα σε μοναστήρι της Αττικής, στο οποίο, όπως υποστηρίζει, προφητεύει τις εξελίξεις και στρέφεται κατά των πολιτικών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω απεργίας.

ΕΣΤΙΑ: Ευρωπαϊκό κόμμα: Όποιος προλάβει!

H εφημερίδα τονίζει: “Προ εβδομάδος αποτολμήσαμε μία πρόβλεψη: Ότι ό κ. Τσίπρας, προ των εντονωτάτων αντιδράσεων μιας μεγάλης μερίδος στελεχών του κόμματός του για την πολιτική που αναγκάσθηκε να ακολουθήσει, δεν αποκλείεται να αφήσει πίσω του τον Σύριζα και να δημιουργήσει δικό του κόμμα με όσους τον ακολουθήσουν. Γράψαμε μάλιστα ότι το πιθανότερο όνομα του κόμματος αυτού θά είναι «Ευρωπαϊκή Αριστερά» ή κάτι παρεμφερές, όπως «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα», δεδομένου ότι αυτό είναι το όραμα του κ.
Τσίπρα. Να εκφράσει την Αριστερά στην Ευρώπη και να καταστεί ό κήρυκας του «ευρωσοσιαλισμού», ώστε να αποτελέσει τον αντίποδα στην «νεοφιλελεύθερη» -όπως την αποκαλεί- πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία. Οι εξελίξεις μάλλον ενισχύουν το σενάριο αυτό, αφού η κατάστασις στον Σύριζα έχει επιδεινωθεί”.

Η ΑΥΓΗ: Μάχη στους θεσμούς για την Ελλάδα

“Το σχέδιο για "ατύχημα" στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, με άμεση συνέπεια την οριστική ή προσωρινή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό η ομάδα Σόιμπλε και οι σκληροί συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Επειδή το σχέδιο θα κηρυχθεί και τυπικά νεκρό με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προσπαθούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να βάλουν από το παράθυρο την απαίτηση για ένα τρίτο πακέτο "προαπαιτούμενων"”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Σαββατοκύριακο): Και τώρα τρέχουν για ρευστότητα και εισαγωγές

Σύμφωνα με την εφημερίδα βαίνουμε “προς τριπλασιασμό του μηνιαίου ορίου ανάληψης των 1.800 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις. Αναζητούνται λύσεις για το πρόβλημα των επιταγών. Εξομαλύνεται η κατάσταση, υποστηρίζει ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας. Από τις τράπεζες θα περνά το 70% των αιτήσεων για εισαγωγές. Ανεβαίνει στα 100.000 ευρώ το ημερήσιο όριο εμβασμάτων ανά εταιρεία και ανά τράπεζα. Στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα θα αυξηθούν τα ποσά”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τσίπρας: δεν θέλω εκλογές,αλλά...

H εφημερίδα αναφέρεται στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο και τονίζει: “Αναπόφευκτα, μεγάλο σκέλος της χθεσινής συζήτησης των αρχηγών αναλώθηκε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι, ανεξαρτήτως των προθέσεών του, η τρέχουσα ενδοκομματική κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά τις εκλογές υπαρκτό ενδεχόμενο. Ο κ. Τσίπρας φέρεται, ωστόσο, να είπε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές προτού κυρωθεί η συμφωνία στη Βουλή”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ανάσα για τις επιχειρήσεις

“Μέτρα για εξομάλυνση της ροής των εισαγωγών και του εξωτερικού εμπορίου της χώρας αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος με συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Συγκεκριμένα, αυξάνεται από 50.000 σε 100.000 ευρώ το όριο της αξίας των εμβασμάτων για εισαγωγές που θα εγκρίνονται από τις τράπεζες, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι αιτήσεις θα εξακολουθήσουν να υποβάλλονται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου”, γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Εκλογές 13-20 Σεπτέμβρη

Η εφημερίδα κάνει πρόβλεψη, βασιζόμενη σε δημοσκόπηση: “Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης είναι αυτή που επέλεξε με τον τελευταίο ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού όλα δείχνουν ότι γύρω στις 20 Αυγούστου, οπότε θα ψηφιστεί το τρίτο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα χάσει και τυπικά τη δεδηλωμένη, καθώς οι διαφωνούντες στο κυβερνών κόμμα αναμένεται να φτάσουν τους 45”, γράφει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ρύθμιση-εξπρές για 2.000.000 «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να φθάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια τραπεζών σε 2.000.000 δανειολήπτες και ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει μια νέα ρύθμιση, ενώ παρουσιάζει τους τρόπους που έχει, αυτήν τη στιγμή, ένας δανειολήπτης, για να αμυνθεί.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η νέα διαπραγμάτευση θα φέρει νέο αντιλαϊκό αποτέλεσμα

“Για ακόμα μια φορά, η συγκυβέρνηση ξεκινά ένα νέο γύρο αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων, τον οποίο θα προσπαθήσει να εμφανίσει ξανά ως «διαπραγμάτευση για το καλό του λαού». Η πραγματικότητα είναι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα εξής αιτήματα του κεφαλαίου: Ρύθμιση αποπληρωμής του χρέους - στήριξη τραπεζών - εξασφάλιση πρόσβασης σε επενδυτικά πακέτα - νέο δάνειο”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Σπάει το απόστημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

“Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα τον κατηγορούσε ότι δεν διαθέτει εναλλακτική λύση για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Σήμερα, ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά απέναντι στην εσωκομματική του αντιπολίτευση”, επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Ένα δισ. κάθε μήνυμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “βαρύ είναι το κόστος που πληρώνει η ελληνική οικονομία εξαιτίας των capital controls, με τις εκτιμήσεις να το ανεβάζουν σε τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ τον μήνα. Υπάρχουν όμως και σενάρια τρόμου στα οποία, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες, ο μηνιαίος λογαριασμός ανεβαίνει έως και στα 3 δισ. ευρώ, με θύματα εργαζομένους και επιχειρήσεις”.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αποκαλύφθηκε φθηνό φάρμακο κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ένα χάπι του εμπορίου ωφέλιμο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με καρκίνο του μαστού”.

ESPRESSO WEEKEND: Μόνο στη Μέρκελ θα έλεγα όχι

Συνέντευξη του εθνικού εραστή –όπως εξελίσσεται- του Σπαλιάρα, φιλοξενεί η εφημερίδα. Σε αυτήν, ο Σπαλιάρας φέρεται να δήλωσε: “Δεν έχω ηλικιόμετρο, το μυαλό μου τις έλκει. Έχω κάνει τρίο με δίδυμες, αλλά μπερδεύτηκα”. Αν και, όπως δηλώνει, έχει πάει με 4.000 γυναίκες, αρνείται να συνευρεθεί μόνον με μία…

KARFITSA: "Ελληνικά ευρώ" στις βουλγάρικες τράπεζες

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ουρές υπάρχουν και σε τράπεζες “στη Βουλγαρία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες και κυρίως οι Βορειοελλαδίτες σπεύδουν καθημερινά στη γειτονική χώρα, προκειμένου να «ανοίξουν» λογαριασμούς σε υποκαταστήματα ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών. Όπως εξηγούν μάλιστα οι πρόεδροι επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, το τελευταίο διάστημα τα μέλη τους που ζητούν βεβαιώσεις και αποδεικτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυξάνονται με ρυθμούς αριθμητικής προόδου”.

KONTRANEWS: Παραπέμπεται ο Γερμανός για κακούργημα με τις μίζες των TOR M1

Η εφημερίδα αναφέρεται σε πρόταση της εισαγγελέως –κι όχι τελεσίδικη απόφαση- η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τον ισχύοντα νόμο που απαλλάσσει όσους επέστρεψαν χρήματα στο Δημόσιο και γράφει: “Πρόκειται για ένα κομμάτι της «μίζας» που φέρεται να διακινήθηκε για τα TOR Ml επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία συνολικά εκτιμάται πως άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι Ιωάννης Σμπώκος πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργος Κάμαρης στέλεχος επιχειρήσεων, ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός και οι αδελφοί Γιώργος και Πιερ Χριστοδουλίδης διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων”.

Press Time: Αν το θέλει, ας κάνει άλλο κόμμα

Στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται η εφημερίδα. Υποστηρίζει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του “ρίχνει το γάντι” και υπογραμμίζει πως τα μέλη της λένε ότι δεν είναι αυτά που παρέκκλιναν από τις ιδέες τους.

SPIRTO: Είχε εραστή η Μαύρη Χήρα;

“Υποδύθηκε τον ρόλο της «θλιμμένης χήρας» μετά τη δολοφονία του συζύγου της, έστω κι αν το μητρικό της ένστικτο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο θάνατος του Θανάση Λάμπρου, καπετάνιου σε πλοίο του εφοπλιστή Γουλανδρή στις 8 Δεκεμβρίου 2014 δεν οφείλεται σε αυτοκτονία, θύτης αυτής της απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας ήταν η ίδια η σύζυγος του, η Δήμητρα Βούλγαρη - Λάμπρου, μητέρα του 10χρονου κοριτσιού του. Τα δάκρυά της ήταν ψεύτικα”, γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Προφητείες που συγκλονίζουν

“Πριν από σχεδόν 250 χρόνια, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, που ανακηρύχθηκε Άγιος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας το 1961 (εορτάζεται στις 24 Αυγούστου), ήταν ένας από εκείνους που είχαν προβλέψει όσα έχουν γίνει αλλά και αυτά τα οποία θα γίνουν. Μέσα από τα γραφόμενα και τα μαρτυρικού, ο Εθναπόστολος του Γένους, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, με τη χάρη του θεού, δεν θα πληρωθεί το δυσβάσταχτο και, εν πολλοίς κατασκευασμένο και παράνομο ελληνικό «χρέος», το οποίο προκλήθηκε μέσω των χρημάτων που δόθηκαν αφειδώς από ΕΟΚ (Ε.Ε.) και που αλλοίωσε τις αξίες, τις παραδόσεις και την ίδια την υπόσταση των Ελλήνων”, γράφει η εφημερίδα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΓΟΡΑ: Απαιτήσεις-σοκ της τρόικας για τις συντάξεις
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η απόρρητη εισήγηση για τις καταθέσεις
Η ΑΞΙΑ: Ρωμαϊκή αρένα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Πως θα αλλάξουν χέρια οι ελληνικές τράπεζες
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δεύτερη ευκαιρία για φοροπαραβάτες
ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Δεν θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας