Ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αντιμετώπισε την Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο. Αγανακτισμένος ρώτησε να μάθει “πού το πάει η ελληνική κυβέρνηση” κι έθεσε τελεσίγραφο: “Πρόταση ως τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής”!

 

Δεν αποκλείω κανένα σενάριο για την Ελλάδα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.  

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.

Όπως εξήγησε, «η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα. Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

«Εγώ σθεναρά απορρίπτω τις κατηγορίες ότι είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Είμαι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού το πάει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο, όχι τώρα».

«Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.