Μόνο με σταυρό σε μία από τις δύο επιλογές θα θεωρείται, αύριο, έγκυρο το οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, για να θεωρηθεί έγκυρο ένα ψηφοδέλτιο στο αυριανό δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι “σταυρωμένο” στο τετράγωνο της επιλογής του κάθε ψηφοφόρου. Ψηφοδέλτια με “Χ”, “κυκλωμένα” ή με “τσεκάρισμα” δε θα θεωρούνται έγκυρα.

“Θολό” είναι και το σημείο για το πού βάζουμε τον σταυρό. Έγκυρο θα θεωρείται το ψηφοδέλτιο το οποίο έχει τον σταυρό ΜΕΣΑ στο τετραγωνάκι της αρεσκείας μας. Παρά το ότι έχει διαρρεύσει πως αν κάποιος βάλει τον σταυρό δίπλα από το τετραγωνάκι και πάλι το ψηφοδέλτιο θα “μετρά” ως έγκυρο, κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο. Κι επειδή, με την ψήφο μας ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, “σταυρώστε” (με +) ΜΕΣΑ στο τετραγωνάκι της αρεσκείας σας.

Αν, πάλι, για οποιονδήποτε λόγο κάνετε λάθος, δε χρειάζεται πανικός. Μπορείτε να ζητήσετε άλλο ψηφοδέλτιο, από τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην Ελλάδα, άκυρα και λευκά μετρούν… μαζί. Αν, λοιπόν, δε σας δώσουν λευκό ψηφοδέλτιο, δεν έγινε και τίποτα. Είναι σα να μη βάλετε ψηφοδέλτιο στον φάκελο. Ή, σα να γράψετε ένα… ποίημα, ή να ζωγραφίσετε μια μούντζα (που είπε και χθες βράδυ, στην εκπομπή της ΕΡΤ3 ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ)… Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο-λευκό.

ΕΓΚΥΡΟ είναι το ψηφοδέλτιο που έχει σταυρό μέσα σε ένα από τα τετραγωνάκια –αυτό που θα επιλέξουμε…