IMG_4379Έξι μαθητές Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διαγωνισμό F1 in schools, το Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας, που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Πρόκειται για τους μαθητές Β Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, Νικόλα Σαμαρά, Χάρη Παπαδόπουλο, Θάλεια Κάλφα , Ιωάννη Κάλφα , Αγγελική Σαμαρά και Αλέξανδρο Τρόντζο.

Μόλις τον περασμένο Μάιο, η 6μελής ομάδα Team Reset κατέκτησε την πρώτη θέση στους Τελικούς Αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2015 ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, σε ομάδες των 3-6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους για το καθένα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education). Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι μαθητές, μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο, αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά. Ταυτόχρονα, κατανοούν έννοιες όπως η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων και οι Δοκιμές Ελέγχου, αλλά και γνωρίζουν το marketing, την προώθηση προϊόντων, τη χορηγία και φυσικά, το ευ αγωνίζεσθαι.

Η Ομάδα Team Reset, τα έξι νέα παιδιά με moto “The Power of the team, the value of individuals, (Η Δύναμη της Ομάδας , η αξία των μελών της), με πίστη και όραμα θα αγωνισθούν στη Σιγκαπούρη να παρουσιάσουν την Ελλάδα του πολιτισμού, της επιστήμης, της δημιουργικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.f1inschools.gr/