"Θα δω τι θα κάνω, με το κανάλι", είπε ο ιδιοκτήτης του TVS (Σέρρες) στους εργαζόμενους που έμειναν ενεοί, όταν τους γνωστοποιήθηκε ότι τώρα θα πάρουν την κανονική τους άδεια κι έπειτα θα... περιμένουν τις αποφάσεις του.


Ο ιδιοκτήτης έχει εκφράσει την επιθυμία να μετατρέψει σε αθλητικό, το τηλεοπτικό κανάλι και θέλει να απολύσει δύο δημοσιογράφους (ο ένας είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ). 

Το θέμα απασχόλησε, χθες, τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και, σήμερα, η Ένωση, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει "έμπρακτη απαξίωση στο δικαίωμα της κοινωνίας των Σερρών στην Ενημέρωση" την ενέργεια του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TVS, Ν. Τσέπελα, να διακόψει από την περασμένη Πέμπτη 4/6/2015 όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές του προγράμματος.

"Η εργοδοσία του σταθμού οφείλει στους δημοσιογράφους που απασχολεί δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο έως σήμερα και το επίδομα άδειας του 2014. Αντί να αναζητήσει τρόπους για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος έναντι των εργαζομένων, καταφεύγει σε ενέργειες που στερούν από τους δημοσιογράφους το αντικείμενο της εργασίας τους", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σε δική της ανακοίνωση, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Βόρειας Ελλάδας, υπογραμμίζει: "Καλούμε την Διοίκηση του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού να εξοφλήσει άμεσα τους εργαζόμενους της και από εδώ και πέρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, γιατί αλλιώς θα προβούμε σε όλες  τις νόμιμες ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των μελών μας".

Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι, μετά από την εξέλιξη αυτή, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.