ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 

"Δέχτηκα επιθέσεις από μία ομάδα σκοταδιστών. Ένας με παίρνει από πίσω και μιλάει και λέει, κάθε φορά που πηγαίνω στο Άγιον Όρος. Και θα πάω, ξανά, την Κυριακή, γιατί είναι η εγκατάσταση της Ιεράς Επιστασίας".


Αυτό υποστήριξε, στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στο θέμα του Gay Pride.

Είπε, ακόμη, ότι στην τελευταία συνεδρίαση των οργανωτών, υπήρξαν αντιδράσεις για το ότι το Προξενείο των ΗΠΑ έδωσε 1.000 ευρώ για την διοργάνωση με αντάλλαγμα τη δημοσίευση του λογοτύπου του στα έντυπα της εκδήλωσης, όπως γίνεται με όλους τους χορηγούς. 

"Η θέση μας ήταν να μπει το λογότυπο. Μερικά θέματα δε γίνεται να τα καπελώνουμε με την πολιτική μας οπτική", πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Καλαφάτης: Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...

Στην τοποθέτησή του, για το Gay Pride, ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε:

"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρών’ οι κότες"... 

Υπογράμμισε πως για τον ίδιο και την παράταξή του "δεν έχουν ανάγκη άνθρωποι οι οποίοι έχουν επιλέξει διαφορετικό τρόπο σεξουαλικής συμπεριφοράς να δέχονται υπεράσπιση από άλλους για τα δικαιώματά τους, ούτε πρέπει να θεωρούνται μειονότητα". 

Εξέφρασε, ακόμη, την άποψη ότι "ο δήμος δε θα έπρεπε να χει ανάμιξη στο Gay Pride" κι επανέλαβε την πρότασή του "επειδή, πράγματι, υπάρχουν στερεότυπα, να διοργανώνει, ο δήμος, διεθνές συνέδριο και να καθιερωθεί να διεξάγεται, στη Θεσσαλονίκη, ένα διήμερο κατά της ομοφοβίας".

"Αν οι μαύροι στην Αμερική, αντί να διεκδικούνε, κάνανε συνέδριο, ακόμη θα ΄χαμε διαφορετικά σχολεία", είπε, από την πλευρά της, η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή της.

Αισθητική και... Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι

Για την... "αντιαισθητική της αισθητικής τέτοιων εκδηλώσεων" μίλησε ο Γιάννης Δελλής, από την "Λαϊκή Συσπείρωση", ο οποίος υποστήριξε ότι "τέτοιες εκδηλώσεις δεν αποτελούν εκδηλώσεις προοδευτικότητας'.

Ο κ. Δελλής επιτέθηκε κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το ότι "ειρωνεύτηκε το σύνθημα 'Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι', που βρήκε αφορμή να πει ότι στον αμερικάνικο στρατό η ομοφυλοφιλία είναι αναγνωρισμένη. Λες κι έχει σημασία, για τα θύματά τους, αν αυτός που τους δολοφονεί είναι ομοφυλόφιλος ή... στρέιτ. Δεν το κατάλαβα το επιχείρημα του δημάρχου", πρόσθεσε ο κ. Δελλής.