Με το μηδενικό αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup ασχολούνται, στην πλειοψηφία τους, οι εφημερίδες, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγωνία για λύση της τελευταίας στιγμής

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "νέο απειλητικό τελεσίγραφο έστειλε χτες το Eurogroup, με προειδοποιήσεις πως ο χρόνος είναι απελπιστικά λίγος και τελειώνει, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστή η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για τη Δευτέρα, με την πολιτική λύση να είναι η πιο πιθανή εξέλιξη.«Στη συνεδρίαση του Eurogroup εξετάσαμε την κατάσταση της Ελλάδας. Δυστυχώς, πολύ λίγη πρόοδος έχει γίνει στις συζητήσεις μεταξύ θεσμών και Αθήνας και δεν υπάρχει ορατότητα για συμφωνία», υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι ακόμα και μετά το τέλος Ιουνίου υπάρχουν δυνατότητες για εξεύρεση λύσης, ωστόσο αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των διαβουλεύσεων. Η συμφωνία είναι αρκετά κοντά και αναμένεται μεγαλύτερη προσέγγιση των δύο πλευρών μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντηση που είχε χτες με τους τραπεζίτες". 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Απίστευτη συνωμοσία για το χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «απίστευτη συνωμοσία για το χρέος αποκαλύπτει το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους. Μάλιστα, σε αυτό προτείνεται να γίνει πρώτα αναστολή πληρωμής του και μετά η χώρα μας να διεκδικήσει τη διαγραφή του!».

ΕΘΝΟΣ: «Τελευταία ευκαιρία για λύση»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μια τελευταία ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα δίνεται στην κυβέρνηση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με την απόφαση για την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης τη Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη με φόντο τα μηνύματα πριν και μετά το χθεσινό Eurogroup».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ελλάδα… SOS-Συμφωνία τη Δευτέρα ή χρεοκοπία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 22 Ιουνίου μετά το νέο ναυάγιο στο Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν με διαδικασίες εξπρές τις προτάσεις Βαρουφάκη. Οι εκροές καταθέσεων χθες ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ. Αντικρουόμενες πληροφορίες για το εάν η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από την ΕΚΤ νέα αύξηση του ELA έως 3,5 δισ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Η Ελλάδα εκτροχιάζεται»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όλοι ενθυμούνται την προεκλογική διαφήμιση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο «μικρός Αλέξης» παίζει με το ηλεκτρικό τραινάκι του, αυξάνει στην στροφή την ταχύτητα και το τραίνο εκτροχιάζεται. Οπότε εμφανίζεται ο κ. Καμμένος, βοηθάει τον «μικρό Αλέξη» να ξαναβάλλει το τραινάκι στις ράγες και του δείχνει πώς να το οδηγεί με ασφάλεια, ώστε να μην εκτροχιάζεται».

Η ΑΥΓΗ: «Διέξοδος κορυφής με σενάριο παράτασης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο θα κριθεί τελικά η διαπραγμάτευση για το ελληνικό ζήτημα, με το σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών να αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόφασης όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Με το μαχαίρι στον λαιμό»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σωρεία εκβιαστικών δηλώσεων και διαρροών που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος πανικού. Μετά και την αναμενόμενη άκαρπη έκβαση του Eurogroup, η κυβέρνηση οδεύει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας δίχως αλλαγή στις θέσεις της».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σύνοδος «τελευταίας ευκαιρίας» »

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε έκτακτη σύνοδο κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα κριθεί, εν πολλοίς, κατά πόσον θα υπάρξει συμφωνία ή ρήξη της Αθήνας με τους δανειστές . Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνήλθαν στο Λουξεμβούργο, έδωσαν χθες στην ελληνική κυβέρνηση προθεσμία τριών ημερών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: -

(Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω απεργίας)

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας…»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «η όποια απόφαση στο ζήτημα του χρέους, που θέτει ως όρο η κυβέρνηση, θα είναι το «τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους δανειστές. Μια τέτοια απόφαση, όπως και άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν, δε θα ληφθεί με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ: «Σχέδιο Β’ για τα καύσιμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σχέδιο Β’ για την τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα έχουν εκπονήσει τα Ελληνικά Πετρέλαια εφόσον συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Τρεις μήνες επαρκούν τα αποθέματα της χώρας, άλλους τρεις μήνες θα διαρκέσουν οι ποσότητες από μελλοντικά συμβόλαια πετρελαίου, ενώ, με βάση το σχέδιο, για άλλους τρεις μήνες τα ΕΛΠΕ θα αγοράζουν αργό αποπληρώνοντας τους προμηθευτές τους σε διυλισμένα προϊόντα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνα υπνωτικά χάπια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γνωστά υπνωτικά χάπια που λαμβάνονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τριπλασιάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η μελέτη προειδοποιεί ότι η λήψη των συγκεκριμένων φαρμάκων σε τακτική βάση συνδέεται με την θανατηφόρα ασθένεια. Τα αποτελέσματα της έρευνας σε 30.000 άτομα αποκάλυψε επίσης ότι αυξάνουν τον κίνδυνο των καρκινικών όγκων στο στόμα, τη μύτη και την τραχεία".

ESPRESSO: Βυθίστηκε ο Μαρινάκης

Στην απολογία του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται η εφημερίδα και τονίζει: "Ελεύθερος αφέθη κε χθες, μετά την απολογία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μπορεί να μην κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος ΠΑΕ στον οποίο επιβάλλονται αυστηροί όροι και κυρίως αυτός της απαγόρευσης ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο".

KONTRA NEWS: «Σκηνικό τρόμου-Βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σκηνικό τρόμου και βρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης των τραπεζών και της χώρας έχουν αναλάβει εργολαβικά οι ξένοι τοκογλύφοι, τα ελεγχόμενα από αυτούς διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες των κατακτητών της χώρας μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

STAR PRESS: Στα πράσα ηθοποιός με μοναχό

Η εφημερίδα αναφέρεται σε παλιό περιστατικό με Πατρινό ηθοποιό, ο οποίος παρουσιάζει μια νέα παράσταση με παρόμοιο περιεχόμενο, θυμίζοντας τι έγινε πριν αρκετά χρόνια, την ώρα που, από τότε ακόμη, ο ηθοποιός είχε ισχυριστεί ότι όλα αυτά ήταν λόγια της πρώην γυναίκας του, για λόγους αντεκδίκησης...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Δραματικές ώρες»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε επίπεδο πολιτικών ηγετών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Η Σύνοδος Κορυφής αποφασίσθηκε μετά την αποτυχία να βρεθεί λύση στο Eurogroup. Κρ. Λαγκάρντ: Έχουμε πιστωτικό γεγονός, εάν δεν πληρωθεί η δόση τέλος Ιουνίου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η ώρα της αλήθειας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ώρα της αλήθειας για το μέλλον της χώρας μας στο ευρώ θα σημάνει τη Δευτέρα το βράδυ, στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεδριάσουν οι 19 ηγέτες της Ευρωζώνης έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

ΜΕΤΟΧΟΣ: Τέλος χρόνου

"Το χρονικό ορόσημο της 30ής Ιουνίου πλησιάζει και, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους-δανειστές δείχνει ακόμα μακριά. Όμως, η διακοπή των διαπραγματεύσεων, η οξύτητα των δηλώσεων από Ελληνες και ξένους αξιωματούχους και παράγοντες, οι διαρροές για σενάρια Grexit και capital controls μεγεθύνουν την αγωνία για τις εξελίξεις που έπονται - πολύ περισσότερο που η κατάσταση ενδέχεται να εκτροχιαστεί σε αχαρτογράφητες περιοχές", γράφει η εφημερίδα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Υψηλή νευρικότητα, χαμηλές προσδοκίες στο Χ.Α.

"Για μια ακόμη φορά οι επενδυτές εμφανίστηκαν ευάλωτοι στις διαρροές, τα σενάρια, τις πληροφορίες για την έκβαση τωνδιαπραγματεόσεων και έσπευδαν να προεξοφλήσουν εξελίξεις ανάλογα με την ειδησεογραφία που κυριαρχούσε προσδίδοντας μια έντονη διακύμανση σε τάση και ψυχολογία", γράφει η εφημερίδα, περιγράφοντας τη χθεσινή ημέρα στο Χρηματιστήριο.