Τρεις αλλοδαποί και δύο Έλληνες συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της αστυνομίας, γύρω από το κάμπους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επειδή εμπορεύονταν ναρκωτικά.


Εναντίον των τριών αλλοδαπών, ηλικίας 26, 27 και 17 ετών και των δύο Ελλήνων,  ηλικίας 24 και 36 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Κατά τις έρευνες της αστυνομίας συνελήφθησαν ο 24χρονος και του 36χρονος επειδή κατείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Ομολόγησαν ότι είχαν αγοράσει τα ναρκωτικά από τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι και, στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. 

Στην κατοχή των τριών νεαρών αλλοδαπών βρέθηκαν δυο δέματα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους 80,8 γραμμαρίων, 65 μικροδέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 40,3 γραμμαρίων και 625 ευρώ.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα και δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Ο ίδιος και ο 27χρονος είχαν διαβατήρια πους έφεραν πλαστές σφραγίδες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Ελληνικής Αστυνομίας