Ποτά –μπόμπες, από τη Βουλγαρία, έφερναν δυο Καρδιτσιώτες και τα πουλούσαν σε μπαράκια στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Οι δυο νεαροί, που είναι αδέλφια, ηλικίας 35 και 32 χρόνων, συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας. 

Σε σπίτι που νοίκιαζαν στη Νεάπολη, αλλά και στο πατρικό τους στην Καρδίτσα, καθώς και σε ένα αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1277 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά, 606 άδειες φιάλες διαφόρων ποτών, 400 καπάκια φιαλών, 1261 ετικέτες διαφόρων ποτών, κατσαρόλα με κάνουλα για την ανάμιξη των ποτών, 13 μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα για τη νόθευση των ποτών, δυο μπλοκ στα οποία αναγράφονταν μεταξύ άλλων, στοιχεία ονομάτων και παραγγελιών και 134 κιλά τσίπουρο, συσκευασμένο σε τέσσερα βαρέλια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, μέρος της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών, προέρχεται από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία και διατίθετο σε  διάφορα μπαράκια, χωρίς, φυσικά, να καταβάλλεται ο ΦΠΑ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ δείγματα των κατασχεθεισών ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών, θα αποσταλούν προς εργαστηριακή εξέταση. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπόριο.