Κεραυνός στη Μοναστηρίου 85. Η εργοδοσία ενημέρωσε τηλεφωνικά τους εργαζόμενους στα Σπορ του Βορρά να... μην κατέβουν για να δουλέψουν σήμερα, επειδή αναστέλλει την έκδοση της εφημερίδας!


Μεταξύ των εργαζόμενων επικρατεί αναστάτωση, καθώς αναζητούν, ακόμη, να μάθουν τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Οι εργαζόμενοι των Σπορ του Βορρά ήταν από αυτούς που αρκετές φορές, στο παρελθόν, έκαναν το χατίρι της εργοδοσίας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση, όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα είναι οι πρώτοι που θυσιάζονται στο βωμό της νέας εξυγίανσης.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει συμπληρωθεί καν χρόνος από τότε που η Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε. εξασφάλισε χρηματοδοτικό πρόγραμμα 10 εκ. ευρώ -υποτίθεται- για να αποπληρώσει τα χρέη προς τα ταμεία, προς απολυμένους εργαζόμενους και προς όσους αποχώρησαν εθελουσίως, με τη δικαιολογία ότι "αν έφευγαν, θα σωνόταν το 'μαγαζί' "... Όπως, όμως, αποδείχτηκε και από τις συνεχείς δίκες των απολυμένων και όσων αποχώρησαν εθελουσίως, τελικά κανείς από αυτούς δεν πήρε τα χρήματα που του οφείλονταν, την ώρα που είχε συμφωνηθεί...

Εδώ και, περίπου, έναν μήνα, η εργοδοσία προχωρεί συνεχώς σε νέες συμφωνίες με τους πιστωτές και με όσους τους οφείλει χρήματα, για να πετύχει την ένταξη της επιχείρησης στον Πτωχευτικό Κώδικα. Μάλιστα, σε όλη αυτή τη διάρκεια διαρρέεται εντέχνως πως η εταιρία έφθασε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση επειδή κάποιοι... διεκδικούν! Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε επιστολή "εργαζόμενων" με αυτά τα επιχειρήματα. Ακολούθησε συνέλευση εργαζομένων (την περασμένη Δευτέρα), όπου όλοι διαβεβαίωναν πως δεν ήταν εργαζόμενοι οι συντάκτες της επιστολής, έγγραφη απάντηση τεσσάρων προς απόλυση λόγω της επιμονής τους να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας (την επιστολή τους δεν δημοσίευσε η εφημερίδα, όπως έγινε με αυτήν των "εργαζόμενων") και, τώρα, η αναστολή έκδοσης των Σπορ του Βορρά.