Τρεις διεκδικούν, δύο είναι τα φαβορί, μία θα κερδίσει... Στο ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος, Γεννηματά και Κωνσταντινόπουλος, διεκδικούν την προεδρία. 


Μια νέα αρχή, με συνένωση δυνάμεων και μετεξέλιξη της παράταξης ώστε να εκφράσει τον υπαρκτό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος.  

Όπως είπε δεν επιθυμεί να εκλεγεί για να κλείσει τον ιστορικό κύκλο, για να κληρονομήσει τα σύμβολα του κόμματος ή να τα μεταβιβάσει, αλλά ζητάει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες.

Την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Ανδρέας Λοβέρδος. Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι καθοριστικό για την αναγέννηση της παράταξης, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ,ότι το κόμμα μπορεί να πορευτεί αυξάνοντας τις δυνάμεις του στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Νέο συνέδριο την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο υποψήφιος για την ηγεσία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Ή θα καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε ή δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης», ανέφερε και τόνισε : «Δεν είμαστε δύναμη καιροσκόπων, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος κατά την ομιλία του, νωρίτερα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων  ότι « βρίσκεται σε κατάσταση στρατηγικού εγκλωβισμού, καθώς δεν είχε, ούτε έχει, κοινωνική εντολή ρήξης, αλλά ούτε και καθαρή κοινωνική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία μεταστροφής στην υπευθυνότητα» Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι «οφείλει να λάβει κρίσιμες, ρεαλιστικές και διορατικές αποφάσεις, χωρίς ψευδαισθήσεις για μια απλή επιστροφή στο παρελθόν.