Πονάνε τα μάτια των ΠΑΟΚτσήδων εδώ και μήνες με αυτό που βλέπουν στο χορτάρι. Η αγαπημένη τους ομάδα παραπαίει...


Όλοι αναζητούν το ποιος φταίει, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μία η αιτία της απαράδεκτης εικόνας μιας ομάδας που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ας τα βάλουμε κάτω:

1. Ο Γ.Χ. Φυσικά και δεν είναι προπονητής (για τον ΠΑΟΚ) ο συγκεκριμένος. Ίσως να μπορούσε να αποδώσει σε μια χαμηλότερη κατηγορία, να κάνει το "αγροτικό" του και να αποδείξει πως είναι προπονητής Super League. Άτολμος, δεν ξέρει τι να κάνει, παρατάσσει 11άδες της πλάκας, ίσα - ίσα για να τελειώσει η χρονιά.

2. Ο Άγγελος. Θα μου πείτε "αυτός έφυγε". Τη ζημιά, όμως, την έκανε. Ο ΠΑΟΚ έκανε παρασάγγας τη χειρότερη προετοιμασία ever, πράγμα που φαίνεται από το ότι η ομάδα έχει μείνει από δυνάμεις τη στιγμή που θα έπρεπε "να είναι καλά" (για να θυμηθούμε τη ρήση του ίδιου). Δεν βγάζει ούτε έναν (αριθμός 1) αυτοματισμό, για να ελευθερωθεί κάποιος παίκτης και να κάνει σέντρα, σουτ, ή, ό,τι τον φωτίσει το Άγιο Πνεύμα (μέρα που είναι). Αυτό δείχνει πως η ομάδα δεν έμαθε το παραμικρό.

3. Το παρεάκι. Το ακούμε εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατό να είμαστε οι μόνοι που ακούμε γι αυτό. Φαίνεται, όμως, ότι η δράση του δεν φθάνει στα αυτιά που πρέπει. Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι η πρόσληψη νέου γενικού διευθυντή έγινε γι αυτόν τον λόγο. Όπερ έδει δείξαι. 

4. Οι παίκτες. Δεν μπορεί να ξέχασαν τη μπάλα που ήξεραν. Μακ, Ρατς, Νομπόα (για να πούμε μόνον μερικούς από αυτούς) ήρθαν με περγαμηνές. Στα πρώτα παιχνίδια απέδειξαν την αξία τους. Ο Ρατς ήταν αυτός που θα μας έκανε να ξεχάσουμε τον Λίνο. Δεν αποδίδουν, όμως, από τον Ιανουάριο κι έπειτα. Άρα έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους στην κακή εικόνα.

5. Οι... θλάσεις. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουν στον ΠΑΟΚ. Όποιος τραυματίζεται, εξαφανίζεται. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Για μας, αυτοί οι πέντε λόγοι είναι οι πιο βασικοί που μια ομάδα, σαν τον ΠΑΟΚ, με το οικονμικό πρόβλημα λυμένο (και δεν μιλάμε μόνον για την πληρωμή των χρεών) δεν μπορεί να αλλάξει πάνω από δυο πάσες. Και χάνει μόνον με 2-0 από τον Παναθηναϊκό.

Είναι σίγουρο ότι οι μισοί θα συμφωνήσουν. Οι άλλοι μισοί θα διαφωνήσουν κάθετα. Άλλοι γιατί αγαπούν τον Άγγελο (και καλά κάνουν). Άλλοι γιατί έτσι είναι η φύση του ΠΑΟΚτσή. Άλλοι επειδή έχουν κάποιο συμφέρον. Για να πάει μπροστά, όμως, η αγαπημένη τους ομάδα, πρέπει να βάλουν το γράσο από τα μάτια (που λένε και τα παιδιά στα τσιμέντα).