Απαγορευτικό εξέδωσε, πριν από λίγο, η αστυνομία για τις συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις που ήταν να γίνουν στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο.


Συγκέντρωση σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας (στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στις 7 το απόγευμα), ενάντια "στο ξεπούλημα της Μακεδονίας", με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσης στη μνήμη του στρατηλάτη.

Από την άλλη πλευρά, οργανώσεις αριστεριστών και αναρχικών οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πάρκο Τσιρογιάννη(στο άγαλμα του Π.Μελά, στις 4 μ.μ.).

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν επεισόδια, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε, πριν από λίγο, ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει τις συγκεντρώσεις. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:
Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 μέχρι και την 01.00 ώρα της 28 Ιουνίου 2015, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Τσιμισκή – Λ. Στρατού – Μπιζανίου – Λ. Νίκης – Παύλου Μελά – Νικ. Φωκά, καθώς και  στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης - Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.