Περί συμφωνίας τα περισσότερα σημερινά (Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ; Ώρα μηδέν για το μετρό

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΕΣΘ, των εργαζόμενων και του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το μετρό αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Λουκέτα σε επιχειρήσεις σε ποσοστό 60% επί της οδού Δελφών και 40% επί της Εγνατίας, και άλλα 100 σε Μάρκου Μπότσαρη και Συνδίκα, χαμένες θέσεις εργασίας και απολύσεις, έντονο κυκλοφοριακό, μόλυνση του περιβάλλοντος, άσχημη αισθητική αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας γύρω από τα εργοτάξια, είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από το «όνειρο» της Θεσσαλονίκης, που ακούει στο όνομα «μετρό»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παγίδα για εν αναμονή συνταξιούχους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παγίδες υπερφορολόγησης για περίπου 170.000 φορολογουμένους που έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά βρίσκονται στην αναμονή κρύβει το έντυπο της φορολογικής δήλωσης. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν πάρει ακόμη τη σύνταξή τους και, επειδή η Εφορία δεν βλέπει εισοδήματα το 2014, προσδιορίζει τεκμαρτά το φορολογικό εισόδημα!!!».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζουν φωτιά οι απαιτήσεις των δανειστών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «φωτιά στην επιδιωκόμενη συμφωνία έβαλαν χθες το βράδυ οι απαιτήσεις των δανειστών που μετέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα κατά τη μακρά συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Το σχέδιο των εταίρων περιελάμβανε μέτρα-σοκ και δεν έγινε αποδεκτό από την ελληνική πλευρά»¨.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αγιος Παϊσιος: «Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «όλο και περισσότεροι είναι οι συνάνθρωποι μας, όπως διαπιστώνουμε «εξ ιδίους άμμασι» που αποκαλύπτουν τον μοναδικό πλούτο της γεροντικής μας ελληνορθόδοξης παράδοσης και καταφεύγουν στα θεόπνευστα λεγόμενα των Αγίων Γερόντων της πίστης μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σκληρό πακέτο από δανειστές για συμφωνία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκηνικό ρήξης στις Βρυξέλλες αλλά και συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Ο Γιούνκερ έβαλε στο τραπέζι κατάργηση ΕΚΑΣ και δύο συντελεστές ΦΠΑ με αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. «Μόνη ρεαλιστική πρόταση η δικιά μας», απάντησε ο Τσίπρας που διαμηνύει ότι η δόση του ΔΝΤ θα πληρωθεί»

ΕΣΤΙΑ: «Κατάφωρη αδικία με τους συντελεστές ΦΠΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «κατάφωρη αδικία θα αποτελέσει η επί θύραις αύξησις των συντελεστών του ΦΠΑ. Και δεν θα ευθύνονται για αυτήν οι «θεσμοί» αλλά η Κυβέρνησις. Ο λόγος για τον οποίο θεωρήθηκε επιβεβλημένη νέα αύξησις των συντελεστών είναι διότι στην Ελλάδα η φοροκλοπή στον ΦΠΑ εξακολουθεί να οργιάζει και δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να παταχθεί».

Η ΑΥΓΗ: «Συνέχιση της λιτότητας; Όχι, ευχαριστώ!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, που σημειώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση «Τσίπρα-Γιούνκερ με τη συμμετοχή και του Γ. Ντάισελμπλουμ, δεν ήταν ικανή να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς προβλήθηκαν και αξιώσεις που για την κυβέρνηση βρίσκονται εκτός ατζέντας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Στο χείλος της ρήξης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ελάχιστα περιθώρια άφησαν στον πρωθυπουργό οι δανειστές. Πρότειναν μέτρα που γνώριζαν ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας νέο σκληρό πακέτο για το φθινόπωρο. Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ότι υπάρχει διάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια ρεαλιστική συμφωνία».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Παράταση στο θρίλερ της διαπραγμάτευσης»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στην πλέον κρίσιμη φάση της και με αβέβαιη την τελική έκβαση εισέρχεται η –με στοιχεία θρίλερ- διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους, καθώς χθες αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ να έχουν, αύριο Παρασκευή, νέα συνάντηση, στην οποία αναμένεται να είναι παρών και πάλι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ»

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανάπτυξη 0,1% και ανεργία στο 25,7%

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν, χθες, το φως της δημοσιότητας, επικαλείται η εφημερίδα και γράφει: "Οριακή ανάπτυξη 0,1% της ελληνικής οικονομίας φέτος και επιτάχυνσή της στο 2,3% το 2016 προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ κάνει συστάσεις για μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές των χωρών μελών του, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα παραμένει ασθενής το 2015, καθώς η αβεβαιότητα που συνδέεται με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας έχουν υπονομεύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Στον «αέρα» τα σκουπίδια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «την αναστολή, με νομοθετική ρύθμιση, όσων διαγωνισμών ΣΔΙΤ για κατασκευή και διαχείριση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί (με την υπογραφή σύμβασης) μέχρι την ψήφιση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΠΑΠΕΝ)».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αντιλαϊκό πακέτο 6 δισ. ευρώ για το «κλείδωμα» της συμφωνίας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους «θεσμούς» της τρόικας, γύρω από τη διαφαινόμενη κατάληξη της αντιλαϊκής συμφωνίας. Προ των πυλών είναι μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία θα συνδυαστούν με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης προς το ελληνικό αστικό κράτος και τους τραπεζικούς ομίλους».

ΤΑ ΝΕΑ: «Φόρος αίματος για τη συμφωνία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανοικτά πεδία διαφωνίας, που οδηγούν ενδεχομένως και αύριο σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων κορυφής στις Βρυξέλλες, άφησε η χθεσινή μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στο δείπνο εργασίας στην έδρα της Κομισιόν, στο οποίο συμμετείχε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, επιβεβαιώθηκε ο φόρος αίματος που ζητούν οι δανειστές για τη συμφωνία»

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Ζητάνε «αίμα» για να δώσουν χρήμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «σκληρές απαιτήσεις φαίνεται να διατυπώνουν οι δανειστές προκειμένου να απελευθερώσουν μικρές ανάσες ρευστότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ, η πρόταση των δανειστών περιέχει σκληρά μέτρα με αντάλλαγμα ρευστότητα για να βγει το καλοκαίρι».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Φρένο στον καρκίνο βάζουν οι στατίνες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι στατίνες δεν ρίχνουν μόνο τη χοληστερόλη, διαπίστωσαν 2 νέες μεγάλες μελέτες, αλλά μειώνουν κατά 55% το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο! Οι επιστήμονες αρχικά δεν γνώριζαν την επίδραση των στατινών, όμως διαπίστωσαν ότι φρενάρουν την ανάπτυξη των όγκων στο σώμα".

ESPRESSO: Πήγαν να με βιάσουν στο Δρομοκαΐτειο

Στην κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Θύμα απόπειρας βιασμού υποστηρίζει ότι έπεσε στο Δρομοκαΐτειο όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη! Την καταγγελία έκανε χθες η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα". 

KONTRA NEWS: «Άγρια μάχη 5 ωρών έδωσε ο Αλέξης με τα γεράκια των Βρυξελλών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σκληρή μάχη με τα γεράκια της διεθνούς τοκογλυφίας έδωσε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος σθεναρά τα δίκαια του λαού και του έθνους. Στη διάρκεια της καθοριστικής για τη διαπραγμάτευση πεντάωρης συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να υποχωρήσει από τος κόκκινες γραμμές και να υπογράψει όρους για μνημονιακά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων».

STAR PRESS: Ήθελαν να με βιάσουν στο ψυχιατρείο

Στο ίδιο θέμα με την Espresso αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: " Σε μια βαριά καταγγελία προχώρησε η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς υποστήριξε ότι στο «Δρομοκαΐτειο», όπου κρατείται φρουρούμενη, υπήρξε απόπειρα βιασμού της".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Επικίνδυνη εμπλοκή»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «προτάσεις-σοκ παρουσίασε χθες στον Αλ. Τσίπρα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σκληρή γραμμή από τους δανειστές. Απαιτούν κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση συντάξεων, ΦΠΑ 11% ΚΑΙ 23%, ομαδικές απολύσεις, καμία αύξηση του κατώτατου μισθού και ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ολοκληρώθηκε ο κύκλος των πολιτικών συζητήσεων για το ελληνικό ζήτημα, που επίμονα ζητούσε από την αρχή της διαπραγμάτευσης η ελληνική κυβέρνηση».