Κήρυξαν πτώχευση τα Σπορ του Βορρά... Μετά την αναστολή της κυκλοφορίας, που άφησε ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους ήρθε η κήρυξη πτώχευσης που, ουσιαστικά, σημαίνει ότι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί δεν αποζημιώνονται.


Χαρακτηριστικά, η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει:

"Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό ένα ιστορικό αθλητικό φύλλο στη Θεσσαλονίκη. Αδιαφορώντας για την επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των εργαζομένων που απασχολεί, επιφυλάσσοντάς τους συμπεριφορά που δεν τους αξίζει, διαχειριζόμενη με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε, και απαξιώνοντας την αποστολή της ενημέρωσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, δίνει τέλος στην έκδοση η οποία επί χρόνια υποστήριξε με την επιτυχία της τη συνολική παρουσία του συγκροτήματος που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη»".

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι των Σπορ του Βορρά ήταν αυτοί που είχαν "βάλει πλάτη" στην εφημερίδα πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμη και σε βάρος των συμφερόντων τους. Μάλιστα, όταν τα Σπορ του Βορρά αγοράστηκαν από το συγκρότημα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής, ο τότε διαχειριστής των συμφερόντων Ρήγα, Γ. Σαχπατζίδης, είχε δηλώσει "ποτέ στο παρελθόν τόσοι λίγοι όπως εσείς (σ.σ. μιλώντας προς τους εργαζόμενους των Σπορ) δεν κατάφεραν τόσα πολλά"...

Από τις χαρές του αρραβώνα, όμως, η εφημερίδα γρήγορα πέρασε στα... επτά χρόνια μουρμούρας, πληρώνοντας, πάντα, πρώτη, τα πειράματα που γίνονταν από την εργοδοσία: Έκλεισε το Ράδιο 103, που είχε ανατεθεί στην εφημερίδα και, τώρα, κλείνουν και τα Σπορ του Βορρά.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι "θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται από την ενέργεια αυτή". Μάλιστα, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015.