«Είναι μια πάγια αρχή να εφαρμόζονται καταρχάς οι αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και κάποια δεδομένα που συνδέονται με τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας».


Αυτό δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στην απόφαση του ΣΤΕ για τις περικοπές των συντάξεων.

Αναφορικά με τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου σημείωσε πως «τους μισθούς και τις συντάξεις, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, τα καλύπτουμε. Και τώρα, το δεκαπενθήμερο που έχουμε κάποιους μισθούς, και στο τέλος του μήνα. Αλλά δεν είναι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις. Για να λειτουργήσει το κράτος χρειάζεται κάποια άλλα χρήματα, οπότε εμείς προσαρμόζουμε τις δαπάνες του κράτους που έχουν ένα μη μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε».

Όπως εξήγησε «όπου αντιμετωπίζουμε θέμα κάποιας μείωσης ή μετάθεσης των δαπανών στον επόμενο μήνα, συνεννοούμαστε με τους αρμόδιους φορείς και βρίσκουμε τελικά τη λύση». Προσέθεσε δε πως «σύμφωνα και με τη μελέτη που κάνουμε, ένα μέρος των δαπανών που έχει μετατεθεί στο μέλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, διότι εντάσσεται στο πλαίσιο των περιττών δαπανών ή της σπατάλης την οποία συναντούμε... και μέχρι τώρα έχουμε βρει αρκετά κονδύλια τα οποία δεν θα πληρωθούν, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Για παράδειγμα, δαπάνες που συνδέονται με μετακινήσεις και οδοιπορικά»