Ένα ολοκαίνουργιο καλαθοφόρο όχημα, για την αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού στις κολώνες των δρόμων και άλλες εργασίες, απέκτησε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.


Το όχημα αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (στα πλαίσια της υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Αντικατάστασης Ρυπογόνων Δημοτικών Οχημάτων με Νέα Οχήματα Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης»). 

Το συγκεκριμένο όχημα είναι μεταξύ των 14, συνολικά, οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που αποκτήθηκαν μετά  από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό συνολικού προϋπολογισμού €2.119.593,51, τα οποία πρόκειται να παραληφθούν από το Δήμο, προκειμένου να αντικατασταθούν τα προηγούμενης γενιάς ρυπογόνα απορριμματοφόρα και αναρροφητικά σάρωθρα. 

Εκτός από το συγκεκριμένο όχημα, ο Δήμος πρόκειται να παραλάβει στο αμέσως επόμενο διάστημα: οχτώ απορριμματοφόρα οχήματα 16 κυβικών, ένα απορριμματοφόρο όχημα 22 κυβικών και ένα όχημα πλύσης κάδων απορριμμάτων. 

Το καινούργιο καλαθοφόρο όχημα έχει ικανότητα ανύψωσης 20m και θεωρείται από τα κορυφαία και πιο αποδοτικά μοντέλα του τύπου του.