Διάφορες εκδηλώσεις φιλοξενούνται, σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης. Σας προτείνουμε τη συναυλία για τον Τσιτσάνη, στη Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ.


Αναλυτικά:

7:30

Ευχές δέχεται, σήμερα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ως τις 12.30, αλλά και το απόγευμα, από τις 18.00

9:00

Επιμορφωτική διημερίδα με τίτλο: «Διαχέοντας τις καλές πρακτικές των Δήμων για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών», στο ξενοδοχείο «Καψής», Μοναστηρίου 16.
Τη διημερίδα οργανώνει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης ΙΝ.ΕΠ., του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Ε.Κ.Δ.Δ.Α. στο πλαίσιο των μορφωτικών δράσεων, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», προκειμένου να ενισχύσει και να διευρύνει τον επιστημονικό και εκπαιδευτικό του ρόλο στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

9:00
Σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση της Αστικής Δασοπονίας για την Προσαρμογή των Πόλεων στην Κλιματική Αλλαγή» για τους υπαλλήλους των Δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκπαιδευτούν στη χρήση των εφαρμογών του ερευνητικού προγράμματος, στην αίθουσα του Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1).

12:00

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε., παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», με θέμα το Street Art Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

13:00

Σύσκεψη των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη θα γίνει στο γραφείο του προέδρου του Δ.Σ., στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης (2ος όροφος).

14:00

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1), με 104 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

18:30

Μεθεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκκλησις, Χαιρετισμοί του Αγίου Λουκά και Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του χαριτόβρυτου Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού Επισκόπου Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, Χαριλάου.

19:00

Εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης "Οι Άγιοι Ανάργυροι", από τον μητροπολίτη Άνθιμο στην οδό Παπαγεωργίου 3, 1ος όροφος, πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
19:00

Μουσική  παράσταση με τίτλο «Οι Αυλητές του Τετάρτου» από το 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, 4ος όροφος).
  
19:30


Δεξίωση επ’ ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο MAKEDONIA PALACE (στην αίθουσα «Αριστοτέλης Α’»).  Θα γίνει προβολή φωτογραφιών με θέμα την 70η Επέτειο της Νίκης κατά του φασισμού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

20:00

Ειδική τελετή, για να τιμηθούν ο απερχόμενος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαος Μέρτζος, η γ.γ. Τερέζα Πεντζοπούλου - Βαλαλά, ο καθηγητής Ιωάννης Κολιόπουλος και ο ταμίας Κωνσταντίνος Χατζηδήμος, για την προσφορά τους στην ΕΜΣ.
Η τελετή θα γίνει στην αίθουσα του 1ου ορόφου στο κτίριο της οδού Εθνικής Αμύνης 4.
 
20:00

Εορταστική εκδήλωση «Το μέλλον μας με οδηγό τις ρίζες μας» για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και 20 χρόνων από τη μετεγκατάσταση του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής (στο Φουαγιέ Μ2, ισόγειο).  Εγκαίνια έκθεσης σχετικά με την ιστορία του οργανισμού.

20.00

Τον DUB FX υποδέχεται το «Principal Club Theatre» (Ανδρ. Γεωργίου 56, τηλ. 2310/428.088). Ο Αυστραλός καλλιτέχνης (κατά κόσμον Benjamin Stanford) που ζει τα τελευταία χρόνια στη «Γηραιά Ηπειρο» είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού περφόρμερ που διαθέτει έναν εντελώς προσωπικό τρόπο να επικοινωνεί τη δημιουργικότητά του με το κοινό.

20:30

Μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών, Νίκο Καββαδία από την ορχήστρα Μενεμένης, στο κινηματοθέατρο «Άστρον», Χρ.Σμύρνης 16, Μενεμένη.  Οργάνωση από το Δημοτικό Ωδείο και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

21:00

Συναυλία της Τάξης Σύνθεσης  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.., στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

21:00

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του υπό τον τίτλο «Τσιτσάνης ο μέγας!». Το Σύνολο Ρεμπέτικης Μουσικής Κατεύθυνσης Παραδοσιακής Δημοτικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μια συναυλία με προπολεμικά ραγούδια του συνθέτη (πριν το 1940). Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχει η λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα και το «The Eastern Piano Project" ίου Νίκου Ορδουλίδη.