Απίστευτη ένταση, αυτήν την ώρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας! Δικηγόροι μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εισέβαλαν στην αίθουσα όπου θα γινόταν η συνεδρίαση του δ.σ. του ΔΣΑ και σταμάτησαν τη διαδικασία!


Η ένταση προκλήθηκε επειδή υπήρχε φόβος ότι το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας θα εξέδιδε ψήφισμα κατά πλειοψηφία υπέρ του "ναι", όπως ήδη έχει κάνει ο ΔΣΘ! Περίπου 40 άτομα - δικηγόροι μέλη της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ανάγκασαν τον πρόεδρο του Συλλόγου να διακόψει την συνεδρίαση.

"Διαφωνούμε με το να εκδοθεί ένα τέτοιο ψήφισμα", δήλωσε, πριν λίγο, στον Σκάι το μέλος του δ.σ. Β. Παπαστεργίου "άσχετα αν το εγκρίνει η πλειοψηφία, επειδή ο Σύλλογος είναι φορέας που διενεργεί το δημοψήφισμα", υποστήριξε. Και πρόσθεσε ότι "δεν παρεμποδίζουμε τίποτα".

Είχε προηγηθεί απόφαση -κατά πλειοψηφία- του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, η οποία ανέφερε τα εξής: "Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην υπ'αρ. 95/29 – 06 – 2015   συνεδρίαση του, αποφάσισε,  σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν.4023/2011, να συμμετέχει ο Δ.Σ.Θ. στην Επιτροπή Υποστήριξης του «ΝΑΙ» στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015".