"Βούλιαξε" από κόσμο η ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής! Η πρεμιέρα της λειτουργίας της ως θερινό σινεμά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!


Το "πείραμα" του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής φαίνεται πως θα είναι απόλυτα επιτυχές -αν κρίνει κανείς από την προσέλευση την πρώτη μέρα. Φεστιβάλ και Μέγαρο μετέτρεψαν την ταράτσα του δεύτερου κτιρίου της οδού Μ. Κάλας σε έναν θερινό κινηματογράφο, κάλεσαν τους Θεσσαλονικείς κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν!

Διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι η ταράτσα είναι... ιδιαίτερα δροσερή, αφού με το που έπεσε ο ήλιος, επιστρατεύτηκαν ζακέτες και μπουφάν!

Πριν την ταινία "Η Τέλεια Ομορφιά", που άνοιξε το θερινό αυτό πρόγραμμα, μίλησε ο Νότης Φόρσος, διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τους δημοσιογράφους που ήταν καλεσμένοι στην πρεμιέρα καλωσόρισε εκ μέρους του Μεγάρου, ο διευθυντής του, Γ. Λαζαρίδης.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έκανε μια επιλογή έξι ταινιών που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία τετραετία. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη ηρωίδα του Frances Ha σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπακ, τις αναπάντεχες συναντήσεις ανθρώπων στις ταινίες Ιστορίες για αγρίους του Νταμιάν Σιφρόν και Οι Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου του Ζαν - Φιλίπ Λε Γκε, ένα πολιτικό παιχνίδι γεμάτο χιούμορ στο Ζήτω η Ελευθερία! του Ρομπέρτο Αντό, την πολυαγαπημένη ευαίσθητη ιστορία της ταινίας Άθικτοι των 'Ερικ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς και τις γοητευτικές εικόνες του Πάολο Σορεντίνο στο φιλμ Η τέλεια ομορφιά, με φόντο την Αιώνια Πόλη και τα κρυμμένα μυστικά της.

Από εμάς, χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία.

Δείτε το πρόγραμμα των προβολών με κλικ εδώ.

Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το photoreportage.gr