Τέσσερα άτομα (δυο άνδρες και δυο γυναίκες) συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη επειδή εμπορεύονταν κλεμμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, σε Λαγκαδά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που άρχισε με αφορμή την κλοπή Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων, εντοπίστηκαν τα δυο ζευγάρια, στα καταστήματα των οποίων βρέθηκε πλήθος προϊόντων κλοπής.

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 41 ετών, ιδιοκτήτριες καταστημάτων εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εμπορίας-εισαγωγής μεταχειρισμένων ανταλλακτικών και αυτοκινήτων (επιβατικών και φορτηγών) αντίστοιχα, καθώς και δύο άνδρες – υπεύθυνοι των καταστημάτων, ηλικίας 41 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πλαστογραφία» και «Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο την ίδια, ακριβώς, στιγμή και στα δύο καταστήματα, για να μην προλάβει ο ένας να ειδοποιήσει τον άλλον. Έτσι, βρέθηκαν ένα ημιφορτηγό με παραποιημένο αριθμό πλαισίου, πέντε κινητήρες αυτοκινήτων, με παραποιημένους αριθμούς σειράς, κομμένο σασί από αυτοκίνητο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και μια καμπίνα από αυτοκίνητο, για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό του μηχανουργείου της σπείρας, όπου τεμαχίζονται τα κλεμμένα Ι.Χ. και, στη συνέχεια, πωλούνται για ανταλλακτικά, συνεχίζονται.


H φωτογραφία είναι από παλιότερη παρόμοια υπόθεση