Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «η θέση της Ελλάδας ήταν, είναι και θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε:

«Είναι απόφασή μας, είναι απόφαση του Ελληνικού λαού, είναι χρέος των Ελλήνων, διπλό χρέος, και για την Ελλάδα, γιατί εκτός από τη δική μας πορεία, μέσα από την ευρωπαϊκή μας αποστολή, μας επιτρέπεται να αγωνιστούμε και με τους άλλους λαούς, ώστε όλοι οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκπληρωθούν όπως ακριβώς διαμορφώθηκαν από τους ιδρυτές της», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε :

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οντότητα που πρέπει να ολοκληρωθεί και στην θεσμική της ολοκλήρωση, και στην οικονομική της και στην νομισματική ολοκλήρωση. Πρέπει να επιτύχει την ανάπτυξη και ταυτοχρόνως να καλύψει το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που έχει σήμερα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σύμπραξη όλων των λαών με δημοκρατικά ιδεώδη και εκεί η θέση της Ελλάδος μπορεί και πρέπει να είναι κορυφαία».