Τι σκοπεύει να κάνει, τελικά, η κυβέρνηση με την ΕΛΒΟ; Ρωτά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία σύμφωνα με την οποία τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας έχουν.. διαφορετικές κατευθύνσεις.


Ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε ερώτηση, στη Βουλή, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, για τη γενικότερη στρατηγική και σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με το καθεστώς και τη λειτουργία της ΕΛΒΟ. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επικαλείται το ότι, στις 6 Απριλίου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας ανακοίνωσε το πάγωμα της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ και ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση και αναζήτηση εναλλακτικών οδών επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων, μέσα από διαπραγματεύσεις αλλά και συνέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της εταιρίας και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας. Επικαλείται, επίσης, το δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων, στο οποίο ο σύλλογος καταγγέλλει ότι, ενώ στις 27 Μαΐου 2015 η ΕΛΒΟ υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με την Αίγυπτο για ανακατασκευή στρατιωτικών οχημάτων, δύο ημέρες μετά την υπογραφή της συνεργασίας, υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών κάλεσαν μέλη της διοίκησης της ΕΛΒΟ για να τους επιπλήξουν και να τους υποδείξουν ότι δεν έπρεπε να υπογραφεί η συμφωνία διότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει άλλα σχέδια για την εταιρεία. 

«Οι συναρμόδιοι υπουργοί πρέπει να αποφασίσουν ποιο σχέδιο ακολουθούν για την εταιρία. Πρέπει, όμως, να μας πουν ποια μέτρα θα λάβουν αναφορικά με το ήδη υπογεγραμμένο προσύμφωνο συνεργασίας με την Αίγυπτο, το οποίο προφανώς δεσμεύει την εταιρία και το ελληνικό δημόσιο, αλλά και πώς θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της εταιρίας –αν, φυσικά, είναι, τελικά, αυτός ο σκοπός τους», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.