Ερώτηση για την μεταφορά των διαθέσιμων πόρων της υπηρεσίας του Εθνικού Κτηματολογίου (ΕΚΧΑ ΑΕ), η οποία βάζει σε κίνδυνο την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, κατέθεσε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.

Στην ερώτησή της, προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνει πως η κυβέρνηση, με την υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων, δημιούργησε ζημία άνω των 3.000.000 ευρώ από την καταγγελία των προθεσμιακών καταθέσεων της εταιρείας και επιπλέον απαξίωσε το σημαντικό αναπτυξιακό έργο του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς δεν έλαβε υπ' όψιν την ενημέρωση της διοίκησης ότι τα διαθέσιμά της είναι πάγια τέλη κτηματογράφησης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και χωρίς αυτά είναι αδύνατη η εξέλιξη και υλοποίηση του έργου.

Η Βουλευτής του Ποταμιού τονίζει ότι η κυβέρνηση αγνόησε τα διαβήματα και τις εκκλήσεις που απηύθυναν οι εργαζόμενοι, όπως αγνόησε και τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ ΑΕ. «Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δηλώνουν ότι το έργο προχωράει από κεκτημένη ταχύτητα και χάρη σε φιλότιμες προσπάθειες τους. Ωστόσο αυτή η κατάσταση έχει προδιαγεγραμμένο άμεσο τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά η Χριστίνα Ταχιάου. 

Αναφερόμενη στις συχνές αλλαγές των διοικήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε ως ανασταλτικά και βλαπτικά γεγονότα για την εξέλιξη του έργου, η Χριστίνα Ταχιάου υπογραμμίζει πως χρειάζεται η απένταξη της εταιρίας από το καθεστώς των ΔΕΚΟ.