Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:



Αναλυτικά:

9:30

Δεύτερη μέρα του διήμερου εκδηλώσεων με τίτλο «παρουσίαση προγραμμάτων αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης»,   με θεματικά εργαστήρια, παραστάσεις χορού και θεάτρου, εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και κατασκευών και με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Το  διήμερο διοργανώνει η 4η Δημοτική κοινότητα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στον αύλειο χώρο και στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Κλεάνθους 57), από τις 9.30 έως τις 13.30 και από τις 17.30 έως τις  19.30. Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

18:00

Η Οργάνωση Μελών Τούμπας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:    «Παρόν και μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης»   Ομιλητές:    ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ, Γ. Γραμματέας Υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΑΡΠΑΓΚΟΣ, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσ/κης , στο πάρκο Αγ. Θεράποντα-Κ. Τούμπα

18:00
11η Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Β’ Δημοτικής Κοινότητας, στα γραφεία της (Μοναστηρίου 93, 2ος όροφος).
18:30

Ημερίδα για την προβολή και την προώθηση της Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η τουριστική και αναπτυξιακή ταυτότητα και προοπτική της Καλαμαριάς» στον Πολυχώρο πολιτισμού “Remezzo”, Πλαστήρα 2, στην Αρετσού.
Θα υπογραφεί Πρωτόκολλο συνεργασίας για θέματα τουρισμού και προβολής από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και το Δήμαρχο Kαλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη. Χαιρετίζουν: Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Μουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Αμπατζίδης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού Δήμου Καλαμαριάς, Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλετρονικής Διακυβέρνησης  Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

19:00
Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μητροπολίτη Διοκλείας κ.Καλλίστου Ware, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.
Χαιρετίζει ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας. Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης.
Μετά την αναγόρευσή του ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα: «Η τριαδική εξεικόνιση του ανθρώπινου προσώπου κατά τους βυζαντινούς θεολόγους».
19:00
Εναρκτήρια εκδήλωση, με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Θανάση Βαλτινό, Έλλη Χρυσίδου, Μικέλα Χαρτουλάρη και Γιώργο Κορδομενίδη, στο πλαίσιο της συνάντησης Ευρωπαΐων συγγραφέων με τίτλο: «Θεσσαλονίκη – Ξαναβρίσκοντας την πολυπολιτισμικότητα: Μεσόγειος, Σύνορο & Γέφυρα σε εποχή κρίσης».
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
19:00
Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Σκεύη με τίτλο: «Σπουδαίο είναι ν’ αγαπάς», στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3.
20:00
Εκδήλωση παρουσίασης των εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών: «Περίγραμμα ιστορίας του μεταβυζαντινού δικαίου. Τα ελληνικά κείμενα», Λυδίας Παπαρρήγα – Αρτεμιάδη, Η.Αρναούτογλου, Ι.Χατζάκης και «Περίγραμμα ιστορίας του μεταβυζαντινού δικαίου του λατινοκρατούμενου ελληισμού. Τα λατινικά, ιταλικά και γαλλικά κείμενα» Ι.Χατζάκης.
Στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος.
20:30
Θεατρική παράσταση με τίτλο «Εθνικότητά μου, το Χρώμα του Ανέμου» από τη θεατρική ομάδα «ΚΟΥΚ» του Γ.Ν.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.