ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών είχαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για τη συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.


Νωρίτερα, το  ΑΜΠΕ, μετέδιδε επικαλούμενο πληροφορίες, ότι ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την ανάγκη να διατηρηθεί αταλάντευτα η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ η κ. Γεννηματά επέμεινε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει διχαστικό και πολωτικό κλίμα στην κοινωνία. Προσέθετε πως τους δύο πολιτικούς αρχηγούν απασχόλησε και το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Λίγο αργότερα, όμως, μεταδόθηκε από το naftemporiki.gr, πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απέρριψε τα περί ενιαίου μετώπου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που ελέχθησαν με αφορμή τη συνάντησή τους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα έχει αυτόνομο λόγο.

Όπως είπε, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι ανάγκη να μείνουν ανοιχτές οι πόρτες του διαλόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας.

«Δεν συμφωνούμε με τις λογικές των μετώπων γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και οδηγούν σε διχασμούς. Έχουμε τον αυτόνομο λόγο μας και η δημοκρατική παράταξη την αυτοδύναμη  πορεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ που είναι «ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία και τη παραμονή της χώρας στο ευρώ και «όχι» στο Grexit και τη χρεοκοπία.