«Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει» διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.


Ο κ. Καμμένος επέσεισε τον κίνδυνο του πλήρους αφοπλισμού της χώρας και της υποστολής της σημαίας της.

Υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο κ. Καμμένος έλεγε «μάς ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία» και αναφερόταν στον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ξέσπασε σε λυγμούς από του βήματος. «Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;» ρώτησε για να απαντήσει «Κανένας».

Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. «Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το "είναι" μας» ανέφερε.

«Έχω ευθύνη - είπε - ως υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες «απόλυτο φασισμό, ένα παιχνίδι σκωτσέζικου ντους των θεσμών, που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες», περιγράφοντας σε δραματικούς τόνους τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις των Θεσμών μέχρι του βαθμού «να μας γονατίσουν, να μας ταπεινώσουν».