Γέμισε παραδοσιακά προϊόντα και νοστιμιές το Κέντρο «Καταρράκτες» της Έδεσσας στην εκδήλωση της Αναπτυξιακής Πέλλας, για την προβολή εκλεκτών γεύσεων από την Πελλαία Γη, στο πλαίσιο του LEADER. 


Στην εκδήλωση λειτούργησε έκθεση και μουσείο εκλεκτών ποιοτικών προϊόντων από όλη την Πέλλα. Ακόμη διανεμήθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την διατροφική αξία και τις δυνατότητες προώθησης των συγκεκριμένων προϊόντων στην εγχώρια και διεθνείς αγορές.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν εκλεκτές γεύσεις και γαστρονομικές δημιουργίες που προσφέρθηκαν χρησιμοποιώντας περισσότερα από 70 τοπικά υλικά και προϊόντα, νωπά και μεταποιημένα, καθώς επίσης και εκλεκτό τσίπουρο και κρασιά από την Πέλλα. 

Το μενού της βραδιάς επιμελήθηκαν οι chef Γιώργος Παλησίδης, Θοδωρής Κουρατζόγλου και Στράτος Καραγιάννης, με τη συμμετοχή των βραβευμένων σπουδαστών chef του ΙΕΚ Έδεσσας και τη συμβολή του γνωστού Chef-Αρχιμάγειρα από την Έδεσσα Λάζαρου Ράπτη, καθώς και της ομάδας του Κέντρου των Καταρρακτών που είχαν και την επιμέλεια του σερβιρίσματος.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και Πρόεδρος της ΑΝ.ΠΕ. καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και παρουσίασε συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της τοπικής γαστρονομίας, τη στενή της σύνδεση με τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και παραδόσεις και τις προοπτικές προβολής και προώθησής τους μέσα από δράσεις εξωστρέφειας. 

Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Ιορδάνης Κιοσέογλου παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και τόνισε τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από την αναγνώριση (ΠΟΠ, ΠΓΕ) ονομαστών προϊόντων της Πέλλας όπως το τραγανό κεράσι Έδεσσας, το Μήλο Άρνισσας/Παναγίτσας, η πατάτα Αρχαγγέλου, το κόκκινο πιπέρι Αλμωπίας, η Μπαχοβίτικη-Καρατζοβίτικη πιπεριά, η κομπόστα ροδάκινο Πέλλας, το σιτάρι Καλουτζά και πολλά άλλα.