Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή είχαν βουλευτές -κυρίως- από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, στο πρωτοσέλιδο θέμα της, η εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα".


Η συνάντηση έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα, την περασμένη Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, το βράδυ, στην βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού, στη Ραφήνα. Εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος, ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, o βουλευτής Άρτας Γιώργος Στίλιος, η βουλευτίνα Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος. οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάνος Αντώναρος. οι πρώην βουλευτές από την Ημαθία Λάζαρος Τσαβδαρίδης και φυσικά η οικογένεια και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος. 

Όλοι οι βουλευτές ήταν, αρχικά, να επιστρέψουν το βράδυ της Πέμπτης στις... βάσεις τους, όμως, καθώς για την Παρασκευή ορίστηκε η προ Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση στη Βουλή, έμειναν Αθήνα και η βόλτα ως τη Ραφήνα τους "κάθισε" κουτί.

Το δημοσίευμα θέλει τον Κώστα Καραμανλή ιδιαίτερα ευδιάθετο. Δεν απέφυγε, όμως, τον προβληματισμό όταν, όπως ήταν φυσικό,  η κουβέντα έφθασε στην πολιτική κατάσταση και στο τι θα κάνει ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε λάθος την σκληρή τακτική απέναντι στους δανειστές, όπως και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν πως όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και, πλέον, επιχειρεί να κατευνάσει τις συνιστώσες του κόμματός του. Μάλιστα, ο κ. Καραμνλής φέρεται να υποστήριξε πως δεν θα έχει να κερδίσει τίποτα ο Τσίπρας πηγαίνοντας σε εκλογές στην περίπτωση μη συμφωνίας, αφού και να εκλέξει περισσότερους βουλευτές ή να απαλλαγεί από αντιρρησίες, οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. 

"Ο Τσίπρας προσγειώθηκε, αλλά οι βουλευτές του δεν έχουν επαφή με τη πραγματικότητα", φέρεται να είπε χαρακτηριστικά στους συνδαιτημόνες του ο Καραμανλής.