Με την επερχόμενη συμφωνία ασχολούνται στις πρώτες τους σελίδες σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγωνία...για συμφωνία

"Πλήρες σχέδιο συμφωνίας, που αποτελείται από 47 σελίδες, έχει αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στους Θεσμούς και αναμένει τις απαντήσεις τους. «Η ελληνική πλευρά κατέθεσε αρμοδίως χτες βράδυ στους θεσμούς ολοκληρωμένο σχέδιο πρότασης για συμφωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Παιδείας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η Ελλάδα και «έριξε το μπαλάκι» στους εταίρους για τη λύση", γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ακίνητα-Τι θα γίνει με τα ενοίκια»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «από το έντυπο Ε2 και τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας περνά η ορθή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Για τον λόγο αυτόν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε σχετικό οδηγό όπου παρέχονται απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογουμένων».

ΕΘΝΟΣ: «Όλα για όλα με τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα σημειώνει: « «όλα για όλα» υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας τώρα, την τακτική δηλαδή για να φτάσει άμεσα στην εξεύρεση λύσης ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, που αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χθες βράδυ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Προφητικοί στίχοι του Γέροντα Ιωσήφ για τα επερχόμενα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «γνωστή στους επιστημονικούς (και όχι μόνο) κύκλους η περίφημη «θεωρία του χάους» «το πέταγμα μιας πεταλούδας στη Νέα Υόρκη μπορεί να προκαλέσει σεισμό στο Τόκιο»!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Κραχ» στις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βουτιά έως και 1000 μόρια στις σχολές θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. «Κλειδί» για Νομικές και Φιλοσοφικές οι επιδόσεις στα Αρχαία όπου αναμένονται χαμηλότερες βαθμολογίες. Κλυδωνισμοί και στις βάσεις των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών».

ΕΣΤΙΑ: «Όλη η ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός ανέλαβε ένα τεράστιο ρίσκο. Ανέδειξε στο αξίωμα του Πρωθυπουργού τον 40ετή Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν διάθετε την απαιτούμενη εμπειρία για να διαχειρισθεί την κατάσταση που εκλήθη να αντιμετωπίσει».

Η ΑΥΓΗ: «Τσίπρας-Γιούνκερ για το ελληνικό σχέδιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «εκτάκτως στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας μετά από χθεσινοβραδινή πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ για συνομιλίες επί της ελληνικής πρότασης, παρά τα όσα κυκλοφόρησαν χθες περί «τελεσιγράφων» που συντάχθηκαν από την «πενταμερή του Βερολίνου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μια ανάσα πριν το νήμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπό μάλης μεταβαίνει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός, για πολιτική διαπραγμάτευση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόσκληση ήρθε μετά τον αιφνιδιαστικό ελιγμό της Αθήνας να γνωστοποιήσει πρώτη τις θέσεις της στους θεσμούς».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θα έχει απόψε, στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν. Ο πρωθυπουργός θα έχει στις αποσκευές του την ελληνική πρόταση για λύση και αναμένεται να ενημερωθεί για την πρόταση των δανειστών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σωτήρια εφαρμογή για τα υπερκινητικα παιδιά

Στο δρόμο που άνοιξε ο... Τύπος Θεσσαλονίκης, κινείται, σήμερα, η Μακεδονία, αφού επιλέγει ιατρικό θέμα για πρώτο: "Παράθυρο στην παρακολούθηση και την καταγραφή της συμπεριφοράς των παιδιών με υπερκινητικότητα και διάσπαση προσοχής ανοίγει μία καινοτόμα εφαρμογή. Πρόκειται για τη WHAAM, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους (Αηdroid/IoS stores) μέσω του google play και η οποία μέσω της διαμόρφωσης ενός ιστορικού του παιδιού προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς", γράφει η εφημερίδα.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ένας στους πέντε στη μαύρη εργασία…»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: σε 13,22% διαμορφώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια η μαύρη εργασία, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» που πραγματοποιήθηκε από το Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Φεβρουάριο του 2015».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Η διαπραγμάτευσή τους δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προετοιμάζει το λαό για «δύσκολες ημέρες» και «επώδυνες παραχωρήσεις», ζητώντας του να χορτάσει με υπερηφάνεια για τη δήθεν «πρώτη φορά διαπραγμάτευση», διαρρέουν από διάφορες πλευρές αντιλαϊκά σενάρια και λίστες αντιλαϊκών μέτρων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ψίθυροι για συμφωνία κραυγές για εκλογές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (που επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Παιδείας) καλεί σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να επιτευχθεί ο συμψηφισμός μεταξύ των προτάσεων της Αθήνας και του κειμένου της πενταμερούς συνάντησης του Βερολίνου. Μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όμως μιλάει ήδη για εκλογές».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νικήστε την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "επιστήμονες βρήκαν αποδείξεις ότι ένας καλός ύπνος μπορεί και να είναι η καλύτερη πρόληψη για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τη νόσο, καθώς βοηθάει να συσσωρευτούν τοξικές πρωτεΐνες, οι οποίες πυροδοτούν το Αλτσχάιμερ".

ESPRESSO: Γυναίκα λοχαγός στη συμμορία του Διστόμου 

"Μια γυναίκα που επόπτευε από απόσταση ασφαλείας τις ληστείες φαίνεται ότι είναι το πρόσωπο που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ληστών του κοινού Ποινικού Δικαίου και αυτών του αντάρτικου πόλης, με ορμητήριο τη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

KONTRA NEWS: «Τι παίρνουμε και τι δίνουμε στους ξένους φραγκοφονιάδες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ολοκληρωμένο σχέδιο για συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, φέροντας τους ευρωπαίους ηγέτες αντιμέτωπους με τις ιστορικές τους ευθύνες. Στην περίπτωση κατά την οποία αποδεχθούν τις ελληνικές προτάσεις τότε είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή της συμφωνίας που δεν θα έχει καμία σχέση με τα γνωστά μνημόνια».

STAR PRESS: Θρίλερ με τον Πακιστανό και τα 9.500.000 € του τζόκερ

Η εφημερίδα αναφέρεται στις φήμες ότι ένας Πακιστανός είναι αυτός που κέρδισε τον πρώτο λαχνό του τζόκερ κι έγινε εκατομμυριούχος ενώ πριν λίγες μέρες καθάριζε τζάμια στα φανάρια. Φιλοξενεί και δηλώσεις του δικηγόρου του. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στην τελική ευθεία»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «την τελική απάντηση των θεσμών στο κείμενο συμφωνίας των 47 σελίδων που απέστειλε ο Αλ. Τσίπρας περιμένει το Μαξίμου. Στην ελληνική πρόταση περιλαμβάνεται το σχέδιο για τρεις συντελεστές ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015 με τις ίδιες αντικειμενικές, κατάργηση της έκπτωσης 30% της ειδικής εισφοράς για εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Τετ α τετ» στις Βρυξέλλες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η πενταμερής του Βερολίνου επιταχύνει τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, με τους εμπειρογνώμονες της ομάδας εργασίας του Eurogroup να συνεδριάζουν σήμερα παράλληλα με το Brussels Group, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη προσέγγιση πάνω στα δύο σχέδια συμφωνίας που παρουσίασαν οι εταίροι και η ελληνική κυβέρνηση».