Σταχυολογήσαμε μερικές από τις εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται σήμερα, Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.


Αναλυτικά:

7:00

Όρθρος της εορτής, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη (Μοναστηρίου).

9:30

Το Τμήμα Τέχνης και Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διημερίδα, με θέμα "Τέχνη, Πολιτισμός και Κυβέρνηση της Αριστεράς - Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη" στην αίθουσα του κινηματογράφου "Αλέξανδρος", Εθνικής Αμύνης 1.

10:00

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, για την Ημέρα της Εορτής των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη) Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας και Μητροπόλεως), από τον Κεντρικό Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες».

Εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Δέηση υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών
10:00

Παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS, στα γραφεία της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Προξ.Κορομηλά 36.

10:30

Εκδήλωση με τίτλο «Περιβάλλω το περιβάλλον με αγάπη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), από τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε διάφορους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

11:30

Συγκέντρωση – ομιλία από την Πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, Λίτσα Μαθιουδακη και τη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησαν τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27.

12:00

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Περπατώ εις το δάσος» από την θεατρική ομάδα της Αθλητικής Κατασκήνωση ΣΚΟΥΡΑΣ, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

18:00

Συγκέντρωση βιβλίων, προκειμένου να διατεθούν σε ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων με τρόφιμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2310 thess – ζήσε τη γειτονιά σου και την ιστορία της», στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, από τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα.

21:00

Εκδήλωση με θέμα "Τραγουδώντας για την Έγκλειστη Γυναίκα" στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης(στο ύψος του αγάλματος του Μ Αλεξάνδρου), στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Βιβλίου. 
Μιλούν:  ο Χρήστος Βέττας ,"Προμηθέας"υπ. προγράμματος απεξάρτησης φυλακισμένων ΚΕΘΕΑ. Θεοδώρα Λειψιστινού, Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΟΝ. Στελίνα Μαργαριτίδου, δημοσιογράφος.
Ποιήματα έγκλειστων γυναικών που εκδόθηκαν από το ΕΛΛΗΝΙΟΝ διαβάζουν οι: Ηλίας Κουτσούκος, Αντιπρόεδρος Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΜΘ, Δημοσιογράφος. Πάρις Παρασχόπουλος, συνθέτης. Δημήτρης Κωστόπουλος ,π. Εφέτης . 
Για τις έγκλειστες γυναίκες τραγουδά το γυναικείο φωνητικό σύνολο ΠΛΕΙΑΔΕΣ.