Χρυσοχόοι από Θεσσαλονίκη και Καβάλα κατά της κρίσηςΣυμμαχία χρυσοχόων, από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, κατά της κρίσης, υπογράφτηκε πριν από μερικές ημέρες, στην πόλη αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας.


Στο τρίπτυχο προβολή της ελληνικής αργυροχρυσοχοϊας, ανάπτυξη κοινής διαφημιστικής προσπάθειας και συντονισμό ενεργειών προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη επιβολή φόρων στις πωλήσεις κοσμημάτων συμφώνησαν να κινηθούν το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, η Συντεχνία Χρυσοχόων Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Ωρολογοποιών και Χρυσοχόων Καβάλας. 

Οι βάσεις για τη συνεργασία τέθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΚΩΘ και της ΣΧΑΘ στην Καβάλα, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του εκεί Σωματείου.

Δεδομένης της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, αλλά και των επερχόμενων αλλαγών στο Φ.Π.Α., οι δυο Σύλλογοι αποφάσισαν μια σειρά κοινών δράσεων προκειμένου να επανατοποθετήσουν την ελληνική αργυροχρυσοχοΐα στη θέση που της αρμόζει.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε τα δύο μέρη να συντονίσουν τις ενέργειές τους στους εξής άξονες: 

α) την προβολή και προώθηση του ελληνικού κοσμήματος τόσο στην αγορά της Μακεδονίας όσο και στο εξωτερικό, 
β) την ανάπτυξη κοινής διαφημιστικής προσπάθειας για την προσέλκυση τουριστών στις δυο πόλεις και
γ) την ανάπτυξη συντονισμένων ενεργειών ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη επιβολή φόρου στις πωλήσεις των κοσμημάτων. 

Επιπλέον στόχος των δυο Συλλόγων, είναι να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής σχέσης των μελών τους. 

Στη φωτογραφία από αριστερά ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρυσοχόων Καβάλας κύριος Δημήτριος Μαυρίδης, η Πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Θεσσαλονίκης κυρία Ελένη Τεζαψίδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης κύριος Πέτρος Καλπακίδης.

Σχόλια