Συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στο Δημαρχείο, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. «Ξεκινήσαμε επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αφού αυτό που απαιτείται είναι η εξεύρεση πόρων», τόνισε για το θέμα ο Υπουργός. 

Για το ίδιο ζήτημα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει το χαρακτηρισμό έκτασης στο πρώην στρατόπεδο Φαρμάκη, ως χώρου για την ανέγερση νοσοκομείου παίδων. 

Παράλληλα, ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν δημοτικά ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που έχει η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Σχολής Τυφλών, με στόχο την ίδρυση ενός γηροκομείου τυφλών. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν χώροι ενημέρωσης και υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, οι Διοικητές της 4ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαρίτης και Γιώργος Κύρκος και  οι Υποδιοικητές Αγάπιος Γαβριηλίδης, Σταύρος Παπαδόπουλος και Δημήτριος Τσαλικάκης.